Ο Τόρες στο σπίτι του!


Σε αυτό το γήπεδο ανδρώθηκε και όχι μόνο ποδοσφαιρικά. Από τις 20 Μαΐου του 2007, όμως, ο Φερνάντο Τόρες δεν είχε άλλη ευκαιρία να πατήσει εκ νέου το χορτάρι του «Βιθέντε Καλδερόν», κάτι που (λογικά!) θα κάνει αύριο Τρίτη (16/10), όταν η Ισπανία θα φιλοξενήσει την Γαλλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014...
Ο «Νίνιο» έπαιξε για τελευταία φορά στις 20 Μαΐου του 2007,
όταν και η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε χάσει με 3-2 από την Θέλτα στο φινάλε του πρωταθλήματος της σεζόν 2006-07. «Είναι πολύ χρόνια και περιμένω πως και πώς να γυρίσω, αφού είναι ένα ξεχωριστό γήπεδο για μένα» τόνισε ο επιθετικός της Τσέλσι.

Από εκείνο το βράδυ, έχουν περάσει 1.975 ημέρες και η ατυχία δεν επέτρεψε στον Τόρες να γυρίσει σπίτι του, απ' όπου έφυγε για να μεταγραφεί στην Λίβερπουλ. Την σεζόν 2008-09, οι «Κόκκινοι» κληρώθηκαν με την Ατλέτικο στην φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μια εβδομάδα πριν την πολυπόθητη επιστροφή στο «Καλδερόν», ο Φερνάντο τραυματίστηκε στον δεξιό μηρό και έμεινε τρεις εβδομάδες εκτός δράσης.

Περίπου την ίδια εποχή, η Ισπανία αντιμετώπισε την Αργεντινή σε φιλικό που διεξήχθη στο ίδιο γήπεδο, αλλά λόγω ενοχλήσεων στο δεξί γόνατο, ο Τόρες δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Το κακό τρίτωσε έναν χρόνο μετά στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Τόρες εξακολουθούσε να ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο δεξί γόνατο και, για να μην θέσει σε κίνδυνο την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, υποβλήθηκε σε επέμβαση στην Βαρκελώνη, λίγες ημέρες πριν από το ματς στο «Καλδερόν».

Αυτή την φορά, εκτός αν προκύψει νέο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, ο Τόρες θα αγωνιστεί στο σπίτι του, το χορτάρι του οποίου πάτησε για τελευταία φορά στις 4 Ιουλίου του 2007. Ηταν η ημέρα του «αντίο» στην Ατλέτικο, για το οποίο είχε πει πως «κάποιοι φίλαθλοι θα στενοχωρηθούν και άλλοι θα χαρούν. Υπήρξε απόλαυση και τιμή να ανήκω στην Ατλέτικο. Ελπίζω να επιστρέψω μια μέρα και αυτός ο αποχαιρετισμός να αποδειχθεί ένα εις το επανιδείν. Η καρδιά μου είναι ερυθρόλευκη». Στο «Βιθέντε Καλδερόν», ο Τόρες πέτυχε 48 γκολ σε 118 αγώνες, όπου μέτρησε 57 νίκες, 34 ισοπαλίες και 27 νίκες.
Keywords
Τυχαία Θέματα