Ο Στάινμπρουκ αποκάλεσε «κλόουν» τους Μπερλουσκόνι-Γκρίλο και ακολούθησε διπλωματικό επεισόδιο

Πολιτικούς κλόουν χαρακτήρισε ο Πέερ Στάινμπρουκ τόσο το Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο και τον Μπέπε Γκρίλο, παρά τα ισχυρά ποσοστά που απέσπασαν στις ιταλικές εκλογές.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία και βασικός αντίπαλος της Άγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Νιώθω αποτροπιασμό που αυτοί οι δύο κλόουν κέρδισαν». Αναφερόμενος ειδικά στον Καβαλιέρε, έκανε λόγο

για «κλόουν με ενισχυμένη τεστοστερόνη».

«Αίσθησή μου είναι ότι κέρδισαν δύο λαϊκιστές» δήλωσε ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε κυβέρνηση συνασπισμού με την Ανγκελα Μέρκελ.

Γεγονός είναι ότι ειδικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι καθόλου δημοφιλής στη Γερμανία. Τα τόσο επικριτικά και ειρωνικά σχόλια του Πέερ Στάινμπρουκ, όμως, μπορεί να θεωρηθούν υπερβολικά ακόμη και για τους Γερμανούς.

«Ήδη στο Twitter πολλοί σχολιαστές αναφέρουν ότι ο πραγματικός κλόουν είναι ο Στάινμπρουκ», σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Ακυρώθηκε το δείπνο με Ναπολιτάνο

Τα πρωτοφανή σχόλια του κ. Στάινμπρουκ προκάλεσαν σάλο στην Ιταλία, ενώ ο Ιταλός Πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ακύρωσε προγραμματισμένο δείπνο με τον υποψήφιο για την Καγκελαρία.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πέερ Στάινμπρουκ, ο Ιταλός Πρόεδρος ακύρωσε το δείπνο τους λόγω των εν λόγω δηλώσεων.

Ο κ. Ναπολιτάνο βρίσκεται στο Βερολίνο στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθεί με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

The post Ο Στάινμπρουκ αποκάλεσε «κλόουν» τους Μπερλουσκόνι-Γκρίλο και ακολούθησε διπλωματικό επεισόδιο appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα