Ο εμφύλιος βάφτηκε... Κόκκινος!

Ο Ρούνεϊ άναψε «κόκκινο» στους Μπλε! Mε δική του γκολάρα η Μάντεστερ Γιουνάιτεντ πήρε διπλό στο Λονδίνο επί της Τσέλσι (0-1) και ετοιμάζει βαλίτσες για τα ημιτελικά του Champions League!

Εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 2008 στην Ρωσία ήθελε κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Τσέλσι στον αγγλικό εμφύλιο, όμως...
το στόρι δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο Κάρλο Αντσελότι και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Τόρες βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στο να σκοράρει καθώς είχε ένα δοκάρι και μία τρομερή κεφαλιά την οποία απέκρουσε ο Φαν
Ντερ Σαρ, όμως η μπίλια κάθισε στο Κόκκινο και τους Διαβόλους, που με γκολ του Ρούνεϊ δραπέτευσαν με το 0-1 από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Για την Τσέλσι ήταν η πρώτη μεγάλη φάση του ματς, με τον καλύτερο παίκτη των Μπλε, Ντρογκμπά να πιάνει στο 19' πολύ δυνατό διαγώνιο σουτ και τον Φαν Ντερ Σαρ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Λίγο αργότερα όλοι ξενέρωσαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Γκιγκς κατέβασε μπαλιά 40 μέτρων του Παρκ στα αριστερά και αφού απέφυγε πολύ εύκολα με κοντρόλ παγκόσμιας κλάσης τον Μποζίνγκουα, γύρισε τη μπάλα στην μικρή περιοχή. Ο Τσιτσαρίτο άφησε τη μπάλα να περάσει για τον Ρούνεϊ, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ δοκάρι και μέσα έκανε το 0-1. Το γκολ μπλόκαρε τους παίκτες του Αντσελότι, που δεν έδειχναν ικανοί να ξεπεράσουν το σοκ, ενώ αυτοί της Γιουνάιτεντ με αυτοπεποίθηση σε κάθε κίνηση ήλεγχαν το κέντρο και τον ρυθμό, εκτός από το 45', όταν και οι Μπλε βρέθηκαν μία ανάσα από το γκολ. Ο Τόρες μετά από σέντρα του Ντρογκμπά τσίμπησε ωραία τη μπάλα, η οποία κατέληξε στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Λάμπαρντ έκανε νέο σουτ για να κόψει ο Εβρά πάνω στη γραμμή.

Από τον Ντρογκμπά ξεκίνησε η πρώτη καλή φάση της Τσέλσι και στην επανάληψη. Στο 50' έκανε σέντρα από δεξιά και ο Ραμίρες μόνος του από την μικρή πριοχή δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ. Τρία λεπτά μετά, ο Νάνι που είχε μπει αλλαγή στη θέση του τραυματία, Ράφαελ, σούταρε αλλά ο Τσεχ μπλόκαρε έυκολα, ενώ στο 57' το ανάποδο ψαλίδι του Ντρογκμπά πέρασε μόλις άουτ. Ακολούθησε ένα τέταρτο χωρίς την σπουδαία φάση, διάστημα στο οποίο οι Μπλε έδειχναν διάθεση να πιέσουν, όμως δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί, μέχρι το 70', όταν το σουτ του Εσιέν από το ημικύκλιο πέρασε άουτ. Στο 74' ήρθε η εύτερη μεγαλύτερη φάση του αγώνα μετά το δοκάρι και πάλι από τον Τόρες, ο οποίος έβαλε πολύ σωστά το σώμα του και έκανε ζυγισμένη κεφαλιά, όμως ο Φαν Ντερ Σαρ απογειώθηκε και απέκρουσε με το ένα χέρι, σε μία πολύ εντυπωσιακή φάση. Στις καθυστερήσεις η Τσέλσι ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ραμίρες από τον Εβρά σε μία πολύ δύσκολη φάση, όμως ο Μαγιένκο έδειξε παίζεται και το 0-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Στις 12 Απριλίου στο «Ολντ Τράφορντ» ο επαναληπτικός.

Οι συνθέσεις

Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Μποζίνγκουα (79' Μίκελ), Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Εσιέν, Ζιρκόφ (70' Μαλουντά), Ντρογκμπά (70' Ανελκά), Τόρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα