"Ο Χατζηνικολάου μου πίνει το αίμα με το καλαμάκι"

Χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος "μαφιόζικα, εκβιαστικά...
και αλήτικα", ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε λόγο για πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας.

"Λάθος πρόσωπο χτύπησε, όποιος το χτύπησε, για πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας. Μπαίνω στην αρένα για κάποιον που με κατηγορεί με αστήρικτες
και γελοίες καταγγελίες", ανέφερε κατά τη συνάντηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Αρνήθηκε επανειλημμένα να προβεί σε εκτιμήσεις σχετικά με τις σκοπιμότητες όποιων ενέπλεξαν το όνομά του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "το κοστούμι του Προέδρου δεν του το επιτρέπει".

Ο ίδιος ωστόσο, σε συνθήκες συναισθηματικής φόρτισης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους, "έβγαλε το κουστούμι του" προκειμένου να καταγγείλει την "μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη επίθεση" που δέχθηκε, όπως είπε, από την εφημερίδα Real News και τον διευθυντή της Νίκο Χατζηνικολάου.

Αν και δεν απέκλεισε να προσφύγει στο μέλλον στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν, όπως εξήγησε, αποζητά τη δικαίωσή του "στην αρένα, στο πλήθος των συγκεντρωμένων στην Πλατεία (σ.σ. Συντάγματος), εκεί οπού με έδωσε βορά το δημοσίευμα. Η κοινωνία θα καταλάβει ότι είμαι αθώος μόνο εάν ένα όργανο κύρους όπως το ΣΔΟΕ με έχει βγάλει ότι είμαι αθώος...".

"Με βγάζουν σε όλα τα κανάλια στο εξωτερικό. Ό,τι κάναμε τόσο καιρό για την ανόρθωση του κύρους της χώρας, εξανεμίστηκε. Μιλάνε για "μεγάλη διαφθορά στην Ελλάδα με αναμεμειγμένο τον Πρόεδρο της Βουλής" διαμαρτυρήθηκε.

"Ο Χατζηνικολάου δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο"

"Το πολιτικό σύστημα κινείται με διαρροές και με φήμες, και όλα εξαρτώνται απ' την εμπιστοσύνη που έχουμε στις πηγές μας. Δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου για να ζητήσει τη γνώμη μου πριν απ' το δημοσίευμα - αυτή είναι η αξιοπιστία του. Και αν δεν ήταν δημοσιογράφος του μεγέθους και του κύρους του Νίκου, δεν θα έδινα καν σημασία. Αφού όμως έχει πάρει το καλαμάκι να μου πιει το αίμα, τι θα κάνω; Θα τον αφήσω να μου το πιει;" αναρωτήθηκε.

"Μπαίνω στην αρένα για κάποιον που με κατηγορεί με αστήρικτες και γελοίες καταγγελίες, γνωρίζω πως η μάχη είναι άνιση. Και επειδή ξέρω ότι ο Νίκος δεν είναι τυχαίος, δεν θα με περιορίσει το κουστούμι του Προέδρου: Θα πάω σε πολλά κανάλια που με βρίζουν - και ξέρω πως παίρνει και βουλευτές και τους λέει διάφορα" ανέφερε.

"Οι λογαριασμοί μου έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ επί ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν, με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων - και θα ξαναγίνουν φύλο και φτερό. Τώρα, επειδή ο Νίκος βλέπει πως δεν του βγαίνει, βγάζει παλιές υποθέσεις που έχουν κριθεί και νομικά και πολιτικά. Δεν έχω πρόβλημα. Ας τις βγάλει μία - μία. Και μετά χαράς να βγουν αυτοί οι τύποι σε όλα τα κανάλια, να καταλάβει ο κόσμος ποιοι είναι" ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής για τους καταγγέλλοντες επιχειρηματίες κ.κ. Ζωγραφάκη και Λιβανό.

"Έρχεται ο κύριος και λέει πως ξεπλένω
Keywords
Τυχαία Θέματα