Νίκη του ίντερνετ – Κέρδισε τη μάχη για SOPA και PIPA

(αλλά όχι και τον πόλεμο)
Το ίντερνετ νίκησε-προς το παρόν τουλάχιστον-αφού οι αντιδράσεις και η διαδικτυακή απεργία της περασμένης Τετάρτης για τα δυο σχετικά νομοσχέδια που προσπαθούσε να προωθήσει προς ψήφιση η ρεπουμπλικανική πλευρά, οδηγήθηκαν σε αναβολή. Ο Lamar Smith, ο εμπνευστής του SOPA που σύμφωνα με τους ρεπουμπλικάνους είχε ως...
στόχο την καταπολέμηση της πειρατείας, δήλωσε σήμερα ότι θα αναβάλει οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια για το νομοσχέδιο μέχρι να επιτευχθεί συμβιβασμός.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας ρεπουμπλικανικής πλευράς στη Γερουσία Harry Reid, έγραψε στο Twitter του: «Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων αποφασίσαμε να αναβάλουμε την ψηφοφορία για το Pipa». Το PIPA είναι το νομοσχέδιο για την προστασία του IP. Πάντως το ότι η ψήφιση των δυο νομοσχεδίων αναβλήθηκε, δεν σημαίνει ότι όλα έχουν τελειώσει . Αυτό που είναι σαφές είναι ότι τα νομοσχέδια δεν θα επιστρέψουν με τη σημερινή τους μορφή.

Θέση κατά της σημερινής μορφής των νομοσχεδίων είχε πάρει και ο πρόεδρος Ομπάμα με δήλωση του από το Λευκό Οίκο, όταν είχε τονίσει ότι τα δυο νομοσχέδια θα έπρεπε να περάσουν και από το γραφείο του, μετά το Κογκρέσο και είχε το δικαίωμα να ασκήσει βέτο.
Την περασμένη Τετάρτη, ημέρα της σκοτεινής διαμαρτυρίας ενάντια στα νομοσχέδια, 75 χιλιάδες ιστοσελίδες είχαν μαύρο χρώμα. Μεταξύ αυτών η Wikipedia, όπου 4,5 εκ. άνθρωποι υπέγραψαν κατά των SOPA και PIPA ενώ εκτιμάται, σύμφωνα με το cbs, ότι γράφτηκαν 2 με 4.000.000 αντι-SOPA και αντι-Pipa μηνύματα στο Google.
Keywords
Τυχαία Θέματα