Νίκη-ανάσα για τον Ίκαρο

Σπουδαία νίκη στην Α1 μπάσκετ των ανδρών πέτυχε ο Ίκαρος. Η ομάδα της Καλλιθέας, που μετά από πολύ καιρό αγωνίστηκε στην φυσική της έδρα, επικράτησε της Καβάλας με 76-73 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και πήρε βαθιά ανάσα καθώς αυτό που απομένει είναι να διασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, παρότι η ομάδα του Άγγελου Κορωνιού δεν σταμάτησε να τους απειλεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Σε δύσκολη θέση ο μακεδονικός σύλλογος που επίσης ήθελε το «τρίποντο» για να

ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Φαγιέ και Βρκιτς. Μίτροβιτς και Κόλεμαν ξεχώρισαν για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς

Η Καβάλα ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ καταφέρνοντας να προηγηθεί με 8-2. Ωστόσο γρήγορα αντεπιτέθηκαν οι γηπεδούχοι που παρά την αστοχία τους από τα 6,75μ. (0/5 τρίποντα), εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και μείωσαν στο δεκάλεπτο σε 15-16.

Μάχη πόντο πόντο έδωσαν στην δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες. Αυτό εξάλλου μαρτυρά και το ότι το «πάνω χέρι» στο σκορ άλλαξε όχι μια και δυο, αλλά 14 φορές, ενώ το ημίχρονο βρήκε Ίκαρο και Καβάλα ισόπαλες με 34-34.

Βελτιώνοντας τα ποσοστά τους από την περιφέρεια και δείχνοντας συγκέντρωση, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να τρέξουν επιμέρους 10-3 και να πάρουν προβάδισμα οκτώ πόντων (54-46), το οποίο… σχεδόν διατήρησαν μέχρι την ολοκλήρωση των 30’ (60-53) με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σίμτσακ.

Μπορεί με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου η διαφορά να έφτασε στην μέγιστη τιμή της, το +9 υπέρ του Ικάρου, αυτό όμως δεν πτόησε την Καβάλα. Οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού δεν «παράτησαν τα όπλα» ακόμα και όταν δύο λεπτά πριν το τέλος βρέθηκαν στο -7 (71-64). Πάλεψαν και μείωσαν στο τρίποντο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη οι φιλοξενούμενοι (76-73), όμως ο Μίτροβιτς στην εκπνοή δεν κατάφερε να ευστοχήσει από τα 6,75μ. και να στείλει το ματς στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 34-34, 60-53, 76-73

Ίκαρος Καλλιθέας (Καλαφατάκης): Στρναντ 10 (2), ΜακΝάιτ, Κυρίτσης 4, Βρκιτς 17 (3), Φαγιέ 16 (12 ριμπάουντ, 3 κοψίματα), Γκίμπσον 8, Γιαννακίδης, Αγαδάκος 11, Μήτσιαλος, Οικονομόπουλος, Σίμτσακ 10, Θεολογίτης.

Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος, Άρμπετ 9 (1), Καλαμπάκας 2, Μανωλόπουλος 4, Στεφανίδης 12 (6 ασίστ), Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 17 (1), Ταϊρου 6, Κρστέφσκι, Κόλεμαν 16 (10 ριμπάουντ), Ατσαρα 7 (7 ριμπάουντ)

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Νίκη-ανάσα για τον Ίκαρο appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα