Νέα αναβολή στην συνάντηση Σαμαρά – Τρόικας

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την τρόικα οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν έρθει πιο κοντά στα θέματα που τους χώριζαν πριν από μερικές ώρες. Ωστόσο η συμφωνία μπορεί να μην κλείσει σήμερα και ο Πρωθυπουργός να αναχωρήσει για την σύνοδο κορυφής με «ανοιχτά μέτωπα»

Το μοναδικό θέμα που σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr παραμένει ανοιχτό είναι η παράταση πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων

για ένα χρόνο ακόμα μέσω της ΔΕΗ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η τρόικα θα επιμείνει σε αυτό μέχρι την τελευταία στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι αρνητικός, όμως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είναι αντίθετοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών εκτιμούν πως δεν θα είναι έτοιμος μέχρι το καλοκαίρι ο απαιτούμενος εισπρακτικός μηχανισμός και επίσης δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικός όσο εκείνος της ΔΕΗ.

Στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός επιμείνει τότε η τρόικα θα ζητήσει να υπάρξει ρητή δέσμευση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά πως ο μηχανισμός θα λειτουργήσει κανονικά

Στα υπόλοιπα ζητήματα το θέμα με τους δημοσίους υπαλλήλους φαίνεται να κλείνει προς το παρόν ενώ όλα δείχνουν πως έχουν «κλειδώσει» οι 48 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και οι 36 δόσεις για τις οφειλές στις εφορίες.

The post Νέα αναβολή στην συνάντηση Σαμαρά – Τρόικας appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα