Μυστική συμφωνία με Κριστιάνο!

Πέντε εκατομμύρια ευρώ (καθαρά) επιπλέον τον χρόνο και μια τριετής επέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου όχι μόνο επαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη κάποιου, αλλά εξαφανίζουν και το... παρελθόν...
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε στην άκρη τη λύπη του. Φαίνεται αυτό στα τελευταία ματς της Ρεάλ Μαδρίτης, φαίνεται στις προπονήσεις, φαίνεται σε κάθε κίνησή του εντός και εκτός γηπέδων. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αισθάνεται και πάλι καλά. Ολα είναι υπέροχα στη Μαδρίτη και στη Ρεάλ. Γιατί; Πιθανότατα η εξήγηση να είναι το ρεπορτάζ
της καταλανικής εφημερίδας «Sport», που έχει υπογραφή δημοσιογράφου από τη Μαδρίτη.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει συμφωνήσει μυστικά με τον Φλορεντίνο Πέρεθ για νέο συμβόλαιο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια τριετή επέκταση του υπάρχοντος που λήγει τον Ιούνιο του 2014 αλλά με νέες αποδοχές. Από τα 10 εκατομμύρια ευρώ καθαρά που εισπράττει τώρα ο Πορτογάλος με τη νέα συμφωνία ανεβαίνει στα 15 εκατομμύρια ετησίως, φυσικά καθαρά.

Ο ατζέντης του «CR7», Ζορζ Μέντες, συναντήθηκε προ ημερών με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ και συμφώνησαν σε όλα. Τόσο στη χρονική διάρκεια της επέκτασης που φτάνει στα τρία χρόνια, άρα δεσμεύει τον Πορτογάλο μέχρι το 2017, όσο και στις απολαβές του. Με την αύξηση των πέντε εκατομμυρίων ευρώ ετησίως ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα γίνει ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Ο Καμερουνέζος στράικερ της Ανζί Μαχάτσκαλα, Σαμουέλ Ετό, φέρεται να εισπράττει 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, με τον Ρονάλντο να τον ακολουθεί στα 15 και να αφήνει πίσω του τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τα 14,5 εκατ. ευρώ που του δίνει για κάθε χρόνο συμβολαίου η Παρί Σεν Σερμέν.

Εύκολα θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ανανέωση του συμβολαίου του «CR7» με τους πρωταθλητές Ισπανίας; Υπάρχει μία απάντηση σε αυτό και λέγεται «εκμετάλλευση της εικόνας του ποδοσφαιριστή».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ένα μεγάλο ποσοστό σε αυτό όταν έπαιζε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά μόλις υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης το ξέχασε. Η πάγια πολιτική των Μαδριλένων είναι να εκμεταλλεύεται ο σύλλογος το 100% της εικόνας του ποδοσφαιριστή, δηλαδή όλα όσα έχουν να κάνουν με εμπορικές συμφωνίες κ.τ.λ. Και όταν μιλάμε για τον Ρονάλντο, η εκμετάλλευση της εικόνας του είναι πάρα πολλά εκατομμύρια ετησίως.

Αυτή τη στιγμή ο Πορτογάλος δεν εισπράττει ευρώ για τις φανέλες με το όνομά του που πωλούνται και θέλει να παίρνει το 40%. Τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται πάντως από την πλευρά του Φλορεντίνο Πέρεθ και αυτό καθυστερεί την ανακοίνωση της συμφωνίας. Πώς θα βρεθεί λύση σε αυτό; Από το 2014 με βάση τον νέο νόμο του ισπανικού κράτους και οι ξένοι ποδοσφαιριστές καλούνται να πληρώνουν φόρο 52% όπως οι Ισπανοί. Ο φόρος τώρα για τους ξένους είναι 24%. Μάλλον η Ρεάλ θα πληρώσει τη διαφορά του φόρου και έτσι θα «πατσίσει» για την εκμετάλλευση της εικόνας του ποδοσφαιριστή.
Keywords
Τυχαία Θέματα