Μίνι περιοδεία Σαμαρά στην Θεσ/νικη

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Με αφορμή την παρουσία του στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια του ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνομιλίες με βουλευτές και τοπικά στελέχη της περιοχής.

Ωστόσο δεν αποκλείεται με δήλωση του να αναφερθεί και στα όσα διαδραματίζονται στην Κύπρο μετά την απόφαση του Eurogroup. Ο Αντώνης Σαμαράς

ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Γ. Στουρνάρα ο οποίος τον ενημέρωνε διαρκώς για όλες τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να διασφαλιστούν 100% τα χρήματα των καταθετών στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών που υπάρχουν στην Ελλάδα και τα οποία αγγίζουν τα 14 δισ. ευρώ.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα τιμήσει με την σημερινή του παρουσία στην Θεσσαλονίκη τις εκδηλώσεις μνήμης για τα πρώτα θύματα του ολοκαυτώματος. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Παρασκευή και ολοκληρώνονται σήμερα με την επιμνημόσυνη δέηση στην εβραϊκή συναγωγή στην Θεσσαλονίκη και έχουν τίτλο «Ποτέ ξανά. Θεσσαλονίκη-Άουσβιτς. 70 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Ιβάν Σαββίδη που εκτός από πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι και ιδιοκτήτης πλέον και του ξενοδοχείου «Μακεδονία Palace» το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε ανακαινισμένο και πάλι τις πύλες του για τους επισκέπτες της πόλης.

The post Μίνι περιοδεία Σαμαρά στην Θεσ/νικη appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα