Μέτρα από την Πολιτεία ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος

Άμεσα μέτρα από την Πολιτεία και πιο συγκεκριμένα την ενίσχυση των επιδομάτων για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης, ως ανάχωμα για την αλόγιστη χρήση καυσοξύλων και βιοανθράκων ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ επισημαίνει

ότι η υγεία των πολιτών δε μπορεί να διακυβεύεται από την οικονομική κρίση και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι η ολιγωρία θα κοστίσει όχι μόνο σε χρήμα, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές.

«Ο Ιατρικός κόσμος και η κοινωνία ολόκληρη περιμένουν την άμεση λήψη μέτρων των αρμόδιων υπουργείων, των οποίων οι συσκέψεις ως τώρα δεν επέφεραν αποτελεσματικά τη μείωση του προβλήματος ούτε και έγιναν παρουσία κοινωνικών εταίρων από ειδήμονες της δημόσιας υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης θα επισκεφθεί το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας), για να συζητήσει με τον Πρόεδρο του κο Ευσταθίου τη μελέτη των επιδημιολογικών στοιχείων που αφορούν αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα από τα αιωρούμενα μικροσωματίδια και παράλληλα τη δρομολόγηση μιας σειράς μέτρων πρόληψης προς τη διαφύλαξη της υγείας όλων των πολιτών, ιδιαίτερα των χρονίως πασχόντων, των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών.

The post Μέτρα από την Πολιτεία ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος appeared first on Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα