Μετ' εμποδίων οι θαλάσσιες συγκοινωνίες

Μετ΄εμποδίων πραγματοποιούνται οι θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως που πνέουν στο Αιγαίο.

Μερική απαγόρευση απόπλου είναι σε ισχύ απο το πρωί της Κυριακής, λόγω ...
ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε ο απόπλους από Ραφήνα για Κυκλάδες και Μαρμάρι,
από Λαύριο για Κέα, Κύθνο ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνα Νέα-Στύρα.

Επίσης δεν εκτελέστηκε το πρωϊνό δρομολόγιο του ταχύπλοου "super Jet" από Πειραιά για Μήλο, Φολέγανδρο, Θήρα, Αμοργό, Κουφονήσια Νάξο και Μύκονο με 140 επιβάτες.

Στο μεταξύ με το "Νήσος Μύκονος" θα προωθηθούν στους προορισμούς οι 473 επιβάτες του ταχύπλοου "Highspeed- 5", οι οποίοι το Σάββατο με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της Σύρου.

Το "Highspeed- 5" λόγω των ισχυρών ανέμων παρασύρθηκε και προσέκρουσε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Χίος", με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Μετά από έλεγχο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων το πλοίο διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, ωστόσο η λιμενική αρχή Σύρου απαγόρευσε τον απόπλου του, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη.

Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Βοριάδες εντάσεως έως 8 μποφόρ προβλέπονται στο Αιγαίο την Κυριακή.

Στην Αττική αναμένονται βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα