Μέρκελ: Η μισή καρδιά μου στην Ελλάδα και η μισή στην Ευρώπη

Με… έντονα συναισθήματα περιγράφει η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, περιέγραψε στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο τις σκέψεις της για την πορεία των εξελίξεων στην ευρωζώνη, αλλά και το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

«Η Ευρώπη είναι το θέμα που με απασχολεί περισσότερο από όλα τα άλλα» είπε η γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη έχει διανύσει πολύ

δρόμο από τον Φεβρουάριο του 2010, ενώ σημείωσε «Πιστεύω, ότι δεν ασχολήθηκα ποτέ προηγουμένως στη ζωή μου τόσο πολύ με την Ελλάδα, όσο σε αυτή την τριετία. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με τα συναισθήματά μου, όσο με το γεγονός, ότι η πολιτική της Ευρώπης έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκή εσωτερική πολιτική. Δεν μπορώ πλέον να ξεχωρίσω την Ελλάδα από την Ισπανία, ή τη Γερμανία, επειδή βρισκόμαστε όλοι μαζί στην ίδια βάρκα».

«Είμαι με όλο μου το είναι Ευρωπαία» ήταν τα λόγια της Ανγκελα Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι αυτό αποτυπώνεται και στην πολιτική της.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το vima.gr, η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί με ανησυχία τις ενέργειες της Χρυσή Αυγής κατά των μεταναστών, αλλά και τις κινήσεις της ελληνικής αστυνομίας, αλλά το Βερολίνο δε σκοπεύει να κάνει παρέμβαση στην ελληνική κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, γερμανοί διπλωμάτες εμφανίζονται ικανοποιημένη από την συνεργασία με την τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα