Μαθαίνει αντιπάλους για τα… αστέρια ο Ολυμπιακός!

Στη Νιόν της Ελβετίας… χτυπάει η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (30/8) στις 19:00 θα διεξαχθεί η κλήρωση για τους ομίλους του Champions League με τον Ολυμπιακό να...
εκπροσωπεί την χώρα μας.
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας μετέχουν για 14η φορά στην ιστορία τους στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής
διοργάνωσης και έχουν τεθεί ως επικεφαλής του 3ου γκρουπ της 21ης κλήρωσης του Champions League, από τότε που μετονομάστηκε από Κύπελλο Πρωταθλητριών.
Με βάση τους κανονισμούς της UEFA, οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να… βρουν στον… δρόμο τους στους ομίλους τους Άγιαξ, Άντερλεχτ, Γιουβέντους, Σπαρτάκ Μόσχας, Παρί Σεν Ζερμέν, Λιλ και Γαλατάσαραϊ, οι οποίες μετέχουν κι αυτές στο τρίτο… όμιλο δυναμικότητας.
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στο πρώτο γκρουπ μετέχουν τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με την κάτοχο του τίτλου, Τσέλσι να είναι επικεφαλής και να ακολουθούν οι Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης, Άρσεναλ, Πόρτο και Μίλαν.
Από τις 32 ομάδες που μετέχουν στους ομίλους, οι 12 έχουν γευτεί την χαρά της κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου. Τα… σκήπτρα διατηρεί η «Βασίλισσα» της Ισπανίας, Ρεάλ, με 9 κατακτήσεις, ενώ ακολουθεί κατά… πόδας η Μίλαν με 7. Από τέσσερα τρόπαια έχουν στην συλλογή τους η φιναλίστ του περσινού τελικού στο Μόναχο, Μπάγερν, αλλά και οι Μπαρτσελόνα και Άγιαξ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακολουθεί με 3 κατακτήσεις και στην συνέχεια… συναντούμε τις Μπενφίκα, Γιουβέντους και Πόρτο με δύο Champions League. Από μία κατάκτηση μετρούν οι Τσέλσι, Σέλτικ και Μπορούσια Ντόρτμουντ
Οι υποχρεώσεις των ομάδων στο Champions League θα ξεκινήσεις στις 18-19 Σεπτεμβρίου, όπου θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική των ομίλων, φάση η οποία ολοκληρώνεται το διήμερο 4-5 Δεκεμβρίου του 2012, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου 2013 στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

Αναλυτικά, τα γκρουπ δυναμικότητας εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα