Μ. Σαλμάς: Δεν θίξαμε τον πυρήνα των παροχών

Δεν θίγεται καμία παροχή των ασφαλισμένων, μειώνουμε απλώς το κέρδος των παρόχων υποστήριξε στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. «Μερικές στρεβλώσεις διορθώσαμε, δεν θίξαμε τον πυρήνα των παροχών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς και πρόσθεσε: «Αν συγκρίνετε με το 2011 δεν θίχτηκε καμία παροχή. Το κέρδος των παρόχων μειώθηκε».

Για το επίδομα τοκετού, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι ο

Οργανισμός θα καταβάλλει τα νοσήλια στις ασφαλισμένες που γεννούν σε ιδιωτικά μαιευτήρια και οι ίδιες θα επιβαρύνονται με τη συμμετοχή που ορίζει το ασφαλιστικό τους ταμείο. «Μέχρι πριν γίνει ο ΕΟΠΥΥ τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είχαν συμβάσεις με τα μαιευτήρια κι όταν μια γυναίκα ήθελε να γεννήσει θα πήγαινε είτε στα δημόσια νοσοκομεία όπου δεν πλήρωνε –ούτε και σήμερα πληρώνει- ή θα πήγαινε σε ένα ιδιωτικό μαιευτήριο. Οταν πήγαινε σε ιδιωτικό μαιευτήριο τα πλήρωνε όλα από την τσέπη της. Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν κάλυπταν τον τοκετό. Και τι λέγαν αφού δεν καλύπτουμε τον τοκετό στα ιδιωτικά μαιευτήρια, δίνουμε 900 ευρώ για έξοδα τοκετού στα ιδιωτικά. Οταν το 2012 ήλθε ο ΕΟΠΥΥ ανέλαβε όλη την περίθαλψη του τοκετού και έκανε συμβάσεις για πρώτη φορά με τα μαιευτήρια. Δηλαδή ανέλαβε εις το σύνολο τη δαπάνη. Οχι μόνο για τον φυσιολογικό τοκετό, και για την καισαρική και για τις επιπλοκές και για όλα. Δηλαδή δεν χρειαζόταν αυτό το βοήθημα από την ώρα που άλλαξε το καθεστώς και ανέλαβε με συμβάσεις να καλύπτει όλη τη δαπάνη στην ιδιωτική περίθαλψη για τη γέννα. Εμεινε από στρέβλωση αυτό το επίδομα».

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, είπε: «Γίνονται προσπάθειες εξορθολογισμού, αλλά οι περικοπές δεν πρέπει να είναι ισοπεδωτικές». Κριτική άσκησε και η πρόεδρος του Ιατρικού Σύλλογου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά η οποία ζήτησε νομοθετική ρύθμιση ώστε να μη δίνεται κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ

The post Μ. Σαλμάς: Δεν θίξαμε τον πυρήνα των παροχών appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα