Κούρεμα καταθέσεων ξένων υπηκόων στο τραπέζι για το πακέτο βοήθειας της Κύπρου

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μέσα στις τέσσερις προϋποθέσεις που θα αποδεχθεί ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, περιλαμβάνεται το «κούρεμα» καταθέσεων σε κυπριακές τράπεζες, ξένων υπηκόων.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνει τα όσα άφησε ανοιχτά ο Benoit Coeure, μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ,

ο οποίος νωρίτερα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να “κουρευτούν” οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ των κυπριακών τραπεζών.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εκροές της τάξης του 1 δισ. στις κυπριακές τράπεζες και όπως φαίνεται δεν ειναι απίθανο να ανοίξει θέμα που αφορά στις καταθέσεις Ρώσων.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου, όπως φαίνεται, ο Κύπριος πρόεδρος θα αποδεχτεί και την ανάθεση σε ανεξάρτητη διεθνή εταιρεία της έρευνας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα θα αποδεχθεί σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και την αύξηση του εταιρικού φόρου, με την προϋπόθεση να μην ζητηθεί από την τρόικα πρόσθετη λιτότητα στο πακέτο των μέτρων.

Στο νέο υπουργικό συμβούλιο, που ορκίζεται την Παρασκευή, συμμετέχουν γνωστοί παράγοντες του οικονομικού χώρου με τον νομπελίστα καθηγητή του LSE, Χριστόφορο Πισσαρίδη, να τίθεται επικεφαλής επιτροπής για παροχή τεχνογνωσίας στην κυπριακή κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

The post Κούρεμα καταθέσεων ξένων υπηκόων στο τραπέζι για το πακέτο βοήθειας της Κύπρου appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα