Κάτι δεν πάει καλά: Μυθιστόρημα με τίτλο «Ο Χίτλερ επιστρέφει» έγινε best-seller στη Γερμανία[φωτό]

Το βιβλίο λέγεται «Eίναι πάλι μαζί μας». Ογδόντα χρόνια μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, ένα μυθιστόρημα που εξιστορεί την επιστροφή του στο Βερολίνο έγινε μπεστ σέλλερ στην Γερμανία. Κάτι δεν πάει καλά…

«Στρατιώτη της χιτλερικής νεολαίας, δείξε μου το δρόμο»! Ο Αδόλφος Χίτλερ ξυπνάει ξαφνικά σε ένα άδειο οικόπεδο του Βερολίνου χωρίς να θυμάται τι έχει συμβεί από το 1945. Βρίσκει μπροστά του κάποια πιτσιρίκια που φοράνε τη φανέλα της ομάδας της Βραζιλίας και ζητάει να του δείξουν το δρόμο για την καγκελαρία.

«Ποιός

είναι ο παππούς;» ρωτάνε τα παιδάκια.

Το βιβλίο έγραψε ο δημοσιογράφος Τίμουρ Βέρμες, 45 ετών. Μέσα στις 400 σελίδες του βιβλίου ο ναζί δικτάτορας ανακαλύπτει μια Γερμανία με επικεφαλής μια γυναίκα, την Ανγκελα Μέρκελ και στην οποία ζουν κάποια εκατομμύρια Τούρκοι. Μια κοινωνία που ζει τον φρενήρη ρυθμό της τηλεθέασης, όπου οι διάσημοι «παίζουν» στο Youtube και μετράνε την αναγνωρισιμότητα με like στο facebook.

Πολύ γρήγορα ανακαλύπτει τον Χίτλερ μια τηλεοπτική εκπομπή και τον προσλαμβάνει. Παρουσιαστής της εκπομπής είναι ένας Τούρκος.

Ο αναγνώστης παρακολουθεί τον Χίτλερ να αγοράζει παντελόνι τζιν (dchjins), να προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει μια διεύθυνση e-mail (το Hitler89 είναι ήδη κατειλημμένο, του λένε), να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση.

Το βιβλίο έχει ήδη ξεπουλήσει στη Γερμανία και ετοιμάζεται να μεταφραστεί σε 15 γλώσσες. Υποπτο, σημείο των καιρών ή ανάξιο λόγου;

The post Κάτι δεν πάει καλά: Μυθιστόρημα με τίτλο «Ο Χίτλερ επιστρέφει» έγινε best-seller στη Γερμανία[φωτό] appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα