«Καταστροφή η εφαρμογή του ελληνικού PSI»

Απίστευτη κριτική εξαπέλυσε ανώτερο στέλεχος του οίκου Fitch για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για...
εκτεταμένη κρίση στην Ευρώπη.

Σε ομιλία του σε συνέδριο στο Παρίσι ο David Riley της Fitch υπογράμμισε ότι «η εφαρμογή του ελληνικού PSI ήταν καταστροφή», προσθέτοντας ότι «ενδεχόμενη κατάρρευση
των συνομιλιών για το PSI μπορεί να είναι μεγάλο αρνητικό σοκ».

Μάλιστα, εξαπέλυσε δριμεία κριτική και κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λέγοντας ότι περιέπλεξε την κατάσταση για την Ελλάδα η άρνηση της ΕΚΤ να υποστεί απώλειες από το «κούρεμα» στα 45 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων που εκτιμάται πως κατέχει.

Ο κ. Riley τόνισε παράλληλα ότι «η Ελλάδα μπορεί ακόμη και τώρα να βυθίσει ολόκληρη την Ευρώπη σε κρίση» και δήλωσε με έμφαση ότι «ο χρόνος τελειώνει».

Αναφερόμενος στη Γαλλία, ο κ. Riley τόνισε ότι «το έλλειμμα και το χρέος της Γαλλίας αποδεικνύουν ότι είναι το ασθενέστερο ΑΑΑ του ευρώ» επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την αξιολόγηση της Γαλλίας και κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά στοιχεία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε το ΑΑΑ τονίζοντας ότι δε βλέπει λόγο υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας τουλάχιστον στο τρέχον έτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα