"Καρότο" κατά της φοροδιαφυγής οι πιστωτικές κάρτες

Μετά το "μαστίγιο" (τα πολλά "μαστίγια"), το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να προσφέρει στους πολίτες και ένα "καρότο" στην προσπάθεια του να τους δελεάσει να συνδράμουν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Οι αγορές με πιστωτικές κάρτες θα οδηγούν σε φθηνότερο συντελεστή ΦΠΑ: από το....

23% στο 20% και από το 13% στο 10%. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο έχει ήδη εκπονηθεί, ενώ διαθέτει και τη "σφραγίδα" της τρόικας και της ομάδας του Χορστ Ράιχενμπαχ. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι όταν οι συναλλαγές γίνονται μέσω πιστωτικών
ή χρεωστικών καρτών, όπως επίσης και στην περίπτωση χρήσης τραπεζικών επιταγών- δεδομένου ότι τα χρήματα αποδίδονται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις με τις οποίες έγινε η συναλλαγή- η ίδια η τράπεζα θα παρακρατά τον ΦΠΑ και θα τον αποδίδει στο Δημόσιο.

Στη συνέχεια θα αποδίδει το ποσό της συναλλαγής, πλην ΦΠΑ, στις επιχειρήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι με τη στρατηγική αυτή, περιορίζει αισθητά τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εισπράττουν τον ΦΠΑ και να μην τον αποδίδουν στο Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, τουλάχιστον 200.000 επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν ούτε μία περιοδική δήλωση ΦΠΑ το τελευταίο εξάμηνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα