Κανένα ίχνος ακόμη του Μάριου. Στο κόλπο και η γυναίκα του αρχηγού, απαγωγέα

Μου τηλεφωνούσε συνέχεια για να μαθαίνει λεπτομέρειες κι εγώ την απέφευγα! Τον «ύποπτο» ρόλο που εμφανίζεται να έπαιξε η σύζυγος του βασικού κατηγορουμένου και φερόμενου ως ...
εγκεφάλου της συμμορίας που απήγαγε τον 26χρονο Μάριο Παπαγεωργίου φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», μέσα από την κατάθεση της μητέρας του απαχθέντος στην ειδική ανακρίτρια, αλλά και από την απολογία ενός εκ των συλληφθέντων μελών!

Η Β., όπως αναφέρεται στην κατάθεση της μητέρας του 26χρονου η σύζυγος του κατηγορούμενου Πέτρου Μιχαλεάκου,
εμφανιζόταν αρχικά να κατέχει «περιφερειακό» ρόλο στην οργάνωση που σχεδίασε και εκτέλεσε την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου στις αρχές Αυγούστου. Σήμερα, η εκδοχή αυτή φαίνεται να καταρρίπτεται καθώς τόσο από τα στοιχεία της δικογραφίας όσο και από τα ίδια τα λεγόμενα της 71χρονης οφθαλμίατρου Βαρβάρας Θεοδωράκη στην ανακρίτρια, αποδεικνύεται πως η μυστηριώδης γυναίκα -σε βάρος της οποίας δεν έχει ασκηθεί καν δίωξη- κατείχε ουσιαστικότερη και πιο σημαντική θέση στη συμμορία που οργάνωσε την απαγωγή. Εκμεταλλευόμενη τη γνωριμία της με την απελπισμένη μητέρα, επικοινωνούσε συχνά μαζί της συμβουλεύοντάς την τι να κάνει, αλλά και τι να αποφεύγει, ενώ φρόντιζε να ενημερώνεται για όλες τις κινήσεις της οφθαλμίατρου προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό των λύτρων, τα 620.000 ευρώ. Εξάλλου, η ίδια φαίνεται να είχε επικοινωνήσει και με ένα από τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης όταν τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν και του είχε ζητήσει να αναβάλει το ταξίδι του.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 71χρονης, το πρώτο πράγμα που της έκανε εντύπωση ήταν η προσποιητή ανησυχία της Β., όταν της τηλεφώνησε για να της πει ότι ο γιος της έχει πέσει θύμα απαγωγής και το γεγονός ότι ακουγόταν σαν να περίμενε τι θα της έλεγε: «Θυμάμαι ότι με το πρώτο χτύπημα [Ο 26χρονος Μάριος του οποίου, παρά τις αγωνιώδεις αναζητήσεις της αστυνομίας, κανένα ίχνος δεν έχει βρεθεί.] του τηλεφώνου εκείνη απάντησε αμέσως, σαν να το περίμενε και έδειχνε να είναι αναστατωμένη. Ζήτησα τον Πέτρο (σ.σ.: Μιχαλεάκο) και μου είπε πως εκείνος βρισκόταν στον στρατηγό. Με συμβούλεψε να παραμείνω στο Διακοφτό και να περιμένω τηλεφώνημά του» λέει η 71χρονη, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει ότι η γυναίκα του 72χρονου κατηγορουμένου τη συμβούλεψε να μην καλέσει την αστυνομία: «Επενέβη λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να ανακατευτεί η αστυνομία σε καμία περίπτωση καθώς υπάρχουν ρουφιάνοι και διεφθαρμένοι αστυνομικοί και θα διαρρεύσει η είδηση, θα το μάθουν οι απαγωγείς και θα σκοτώσουν το παιδί. Με φόβισε πολύ και έτσι κι έπραξα».

Η στάση που κράτησε η γυναίκα του Μιχαλεάκου όσο διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του 26χρονου Μάριου ήταν επίσης κάτι που δεν περίμενε η 71χρονη. Ειδικά, από μια μητέρα, όπως ήταν και εκείνη, θα πει: «Η Β. έπαιρνε τηλέφωνο και με διαβεβαίωνε ότι το παιδί είναι καλά, με τσιγαράκι, γκομενάκι και περνάει ωραία. Τη ρώτησα και πάλι τι θα έκανε στη θέση μου. Ηταν αξιοπερίεργα ψύχραιμη για μάνα όσον αφορά ένα τόσο σοβαρό συ
Keywords
Τυχαία Θέματα