Καλώς ήλθατε στη χειρότερη «φαβέλα» της Ευρώπης [εικόνες]

Μπροστά του ακόμη και οι πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής φαντάζουν «Κολωνάκι». Μόλις λίγα χιλιόμετρα από το αστικό κέντρο της χτυπημένης από την κρίση της ισπανικής πρωτεύουσας απλώνεται η χειρότερη «φαβέλα» της Ευρώπης. Η Κανάδα Ρεάλ Γκαλιάνα.

Ένας αδόμητος «σκουπιδότοπος» αυτοσχέδιων καλυβών και λάσπης, η μεγαλύτερη φτωχογειτονιά της Ισπανίας, όπου τα ναρκωτικά και η εγκληματικότητα είναι ο καθημερινός κανόνας.

Εκεί καταφτάνουν κάθε μέρα δεκάδες «πρεζάκια» από όλες τις γωνιές της Μαδρίτης για να εξασφαλίσουν τη δόση τους, καθώς πριν από 8 χρόνια

η αστυνομία εκτόπισε τα «βαποράκια» από το κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στην Κανάδα Ρεάλ.

Τη συγκεκριμένη περιοχή την προτίμησαν για το λόγο ότι αποτελούσε ήδη εδώ και δεκαετίες παράνομο χώρο κατοίκησης, με τις αρχές να μην προβαίνουν στην καταστροφή της, επειδή σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα ήξεραν τι να κάνουν με τους ανθρώπους που θα έμεναν άστεγοι.

Η αυθαίρετη πόλη μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Ετοιμόρροπες αυθαίρετες κατοικίες, τεράστιοι λασπόλακκοι, χωματερές, η αποθέωση της ασχήμιας, της σκληρότητας, το κατώτατο σημείο της ανθρώπινης εξαθλίωσης…

The post Καλώς ήλθατε στη χειρότερη «φαβέλα» της Ευρώπης [εικόνες] appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα