Καμπάνιας υπ. Τουρισμού: το μήνυμα της ασφάλειας

Συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων είχε σήμερα η υπουργός Τουρισμού...
Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία επισκέφθηκε τα γραφεία της ομοσπονδίας για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση και αναφερόμενη στους άξονες στους οποίους θα κινηθεί το υπουργείο, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως θα δοθεί έμφαση στην ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, επηρεάζοντας, όπως είπε, και την αναθεώρηση του επενδυτικού νόμου, έτσι ώστε οι επιχειρηματίες
να ξέρουν που και πως θα επενδύσουν. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι εξετάζεται η απόσυρση των ξενοδοχείων σε κορεσμένες περιοχές, κάτι που όπως είπε, θα λειτουργήσει πιλοτικά σε κάποιες περιοχές.

Σε ό,τι αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η υπουργός αναφέρθηκε στην τόνωση των ειδικών μορφών τουρισμού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι ήδη επεξεργάζεται θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό.

Αναφορικά εξάλλου με την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, η κ. Κεφαλογιάννη στάθηκε στο μήνυμα της σταθερότητας και της ασφάλειας που εξέπεμψε η χώρα μετά τις εκλογές, οπότε και αντιστράφηκε το αρνητικό κλίμα στις κρατήσεις. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι το μήνυμα της σταθερότητας και της ασφάλειας της χώρας θα αποτελέσει θεμέλιο λίθο της καμπάνιας που θα υλοποιήσει το υπουργείο για τη νέα τουριστική περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό το Νοέμβριο, στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Λονδίνου, η Ελλάδα θα δώσει το "παρών" με καινούριο μήνυμα και στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Ρέτσος σημείωσε ότι η χρονιά κλείνει με διατήρηση περίπου των αφίξεων στα περυσινά επίπεδα, με πτώση 3%. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η ΠΟΞ θα είναι στο πλευρό του υπουργείου με προτάσεις για το πως μπορεί να βγει από αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο τουρισμός. Τέλος, ο κ. Ρέτσος ζήτησε από την υπουργό να υπάρξει εθνική προβολή της χώρας μετά από απουσία τεσσάρων ετών όπως, χαρακτηριστικά ανέφερε.
Keywords
Τυχαία Θέματα