Ισπανία: «Φρένο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις βάζει ο Ραχόι
Η Ισπανία πρόκειται να καταστήσει ακόμη πιο δυσχερείς τους όρους για την πρόωρη συνταξιοδότηση, σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η καταβολή εισφορών στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και αυτό να καταστεί πιο βιώσιμο, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Εργασίας Φάτιμα Μπάνιεθ.
Από τα νέα μέτρα, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θα εξοικονομήσει 4,5 δισ.ευρώ το χρόνο όταν αυτά θα αρχίσουν να ισχύουν πλήρως το 2027, πρόσθεσε η υπουργός.
Με βάση τη νέα νομοθεσία, οι εταιρείες που θα επιτρέπουν στους πιο ηλικιωμένους εργαζομένους να βγαίνουν σε πρόωρη σύνταξη θα πληρώνουν πρόστιμα, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί το ύψος των κρατήσεων που θα πρέπει να έχει καταβάλλει ο κάθε εργαζόμενος προκειμένου να κριθεί επαρκής για πρόωρη συνταξιοδότηση.
«Σήμερα, η πρόωρη συνταξιοδότηση και η μερική συνταξιοδότηση κοστίζουν στο σύστημα πάνω από 9 δισεκ. ευρώ τον χρόνο. Όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται πλήρως αυτά τα μέτρα θα εξοικονομούμε τα μισά από αυτά τα ποσά κάθε χρόνο», πρόσθεσε η Μπάνιεθ.
Ένας στους δύο Ισπανούς συνταξιοδοτούνται πριν το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης, τα 65 έτη, με τη σημερινή μέση ηλικία συνταξιοδότησης τα 63 έτη, επεσήμανε η υπουργός.
Το 2011, η τότε Σοσιαλιστική κυβέρνηση είχε μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό σύστημα, θεσπίζοντας την κατά φάσεις αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη έως το 2027, και ορίζοντας μεγαλύτερες παρακρατήσεις και εισφορές για την συμπλήρωση των κριτηρίων.
Οι Βρυξέλλες έχουν προτείνει στην Ισπανία να λάβει επιπλέον μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, από το οποίο πληρώνονται οι συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας και το οποίο τον περασμένο χρόνο είχε καταγράψει έλλειμμα ίσο με το 1% του ΑΕΠ της χώρας.
The post Ισπανία: «Φρένο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις βάζει ο Ραχόι appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Συλλησαν τον ταφο τοy ανδρεα παπανδρεου!
- ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ''ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ '' ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...
- Μήνυσαν τον "Σουλεϊμάν"
- Ρένα Βλαχοπούλου: ποιοι κληρονόμησαν την αμύθητη περιουσία
- O εκδότης Κώστας Καβαθάς: Αθωώθηκα για τα χρέη 11 εκατ. ευρώ...
- "Τhe Killing": Απόψε το τελευταίο επεισόδιο
- Σούπερ μάρκετ: Προσφορές Παρασκευής, Σαββάτου
- Συνέντευξη - "βόμβα": «Τιμωρήθηκα για τις εκτρώσεις που έκανα»!
- Αποκριγιώματα στο Ρούβα 2013
- ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ: Αυτός είναι το ΤΕΡΑΣ που σκοτώνει σκύλους ανεβάζει ΦΩΤΟ στο facebοοk!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Enimerwsi
- Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας
- Η γάτα… Σαργκάνης!
- Βέρα στο δεξί για τη Σοφία Καρβέλα
- To Hollywood 100 χρόνια πριν, ένα όμορφο χωριουδάκι [εικόνες]
- Η Lidl ενισχύει το έργο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς»
- «Κλείστηκα στο καβούκι μου και δημιούργησα μια άλλη εικόνα»
- Έλλειψη βιταμίνης D στα παιδιά
- «Προσωπικό στοίχημα η ΑΕΚ»
- Α.Τσοχατζόπουλος: Κάτι τρέχει στη Δικαιοσύνη
- Τελευταία Νέα Enimerwsi
- Ισπανία: «Φρένο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις βάζει ο Ραχόι
- Μόδα ήταν και πέρασε…
- Αβέβαιη η επιστροφή του Φέρντιναντ στη εθνική
- «Κλείστηκα στο καβούκι μου και δημιούργησα μια άλλη εικόνα»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τα γνωστά ευχολόγια
- Δυνατά φιλικά για την Εθνική μπάσκετ
- «Γενναία χρηματοδότηση» των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας
- Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας
- ΠΓΔΜ: Καταδίκη της βεβήλωσης του ελληνικού νεκροταφείου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Στη Θεσσαλονίκη ο Σαμαράς
- Τρίπολη: Επιτέλους μαζεύουν τα σκουπίδια
- Σφαίρες στα πράγματα του πρώην Διοικητή
- Μelisses: Το νέο τους βίντεο κλιπ
- Πρόεδρος ΑΝ.ΕΛ : «Πολιτικός απατεώνας» ο Πρωθυπουργός!
- ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ...
- Δεν ήμουν πράκτορας των ΗΠΑ, λέει ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών
- Αυτοψία Δένδια στα πανεπιστήμια για τα ναρκωτικά
- Τι συζήτησαν Παπούλιας-Ναλμπάνιαν