ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ''ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ '' ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...

Αλλαγές δρομολογούνται στο σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης υπό το βάρος των αντιδράσεων που εκδηλώνονται όχι μόνο στα ΑΕΙ και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά ακόμη και στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχήματος...

Μία ημέρα πριν από την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για το θέμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας
θα κάνει πίσω σε τρία σημεία του αρχικού σχεδιασμού: α) οι ξενόγλωσσες φιλολογίες του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΑΠΘ δεν συγχωνευθούν σε ένα Τμήμα με κατευθύνσεις σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά, αλλά θα μείνουν ως έχουν, β) δεν θα καταργηθεί το Πρόγραμμα Ψυχολογίας απο το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αντίθετα, το πρόγραμμα θα αναβαθμιστεί σε ξεχωριστό Τμήμα και γ) δεν θα συγχωνευθούν τα Τμήματα Εργοθεραπείας και Φυσιοθεραπείας των ΤΕΙ.
Εν τω μεταξύ, χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιοποίησε ότι στις μελέτες αποτύπωσης του χάρτη των ΑΕΙ μετείχε μελετητικό γραφείο συμφερόντων ιδιωτικού εκπαιδευτικού ομίλου.
«Αποκαλυπτικός είναι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ το εθνικό θέμα της Παιδείας. Μηδενική κατάθεση προτάσεων για ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, τόσο κατά τη διάρκεια του διαλόγου που προηγήθηκε όσο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου προασπίζει το δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ αναλαμβάνοντας το κόστος προτάσεων και αλλαγών. Όλα τα υπόλοιπα στη Βουλή» δήλωσε ο υπουργός, ενώ σε ανακοίνωση του υπουργείου τονίσθηκε ότι στην ανάθεση τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα