Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Μετά τις εκλογές η υπογραφή του κυπριακού μνημονίου

Την εκτίμηση, ότι η υπογραφή του κυπριακού μνημονίου θα γίνει από τη νέα κυβέρνηση της Κύπρου, άφησε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός και προεδρεύων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εντα Κένι, ο οποίος βρίσκεται στη Λεμεσό για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο

Αναστασιάδη, ο κ. Κένι ανέφερε, ότι εκκρεμούν κάποιες αξιολογήσεις για την οικονομική κατάσταση πριν από την υπογραφή του μνημονίου για την Κύπρο.

Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, όπως στην περίπτωση της Ιρλανδίας, έτσι και στην περίπτωση της Κύπρου «είναι σημαντικό ο κόσμος να γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση της οικονομίας και ποιο το σχέδιο διάσωσης».

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

«Ο ασθενής μας μπορεί να βγήκε από την εντατική, αλλά θα χρειαστεί λίγος καιρός ακόμη μέχρι να πάρει εξιτήριο. Οποιαδήποτε αστοχία θα ήταν ασυγχώρητη. Πρέπει να παραμείνουμε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων για να δώσουμε νέα πνοή στην ευρωπαϊκή οικονομία» δήλωσε καταλήγοντας, ο Επίτροπος Οικονομίας.

The post Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Μετά τις εκλογές η υπογραφή του κυπριακού μνημονίου appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα