Ηλιοφάνεια σήμερα – Υπό βροχή η εθνική γιορτή

Καλό καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο νεφώσεις, που το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν, περιμένουμε σήμερα σε όλη τη χώρα. Υπό βροχή και με συννεφιά φαίνεται πως θα γίνουν οι παρελάσεις την 25η Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά σήμερα Σάββατο:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα,

από 5 έως 19 στη Νότια Ελλάδα, από 2 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιάδες έως μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με λίγες μόνο νεφώσεις τις πρωινές κυρίως ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ ενώ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει ακόμα και τους 22 βαθμούς Κελσίου στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο.

Την Κυριακή, περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί εντάσεως έως και 6 μποφόρ και στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Με συννεφιά και βροχή οι παρελάσεις:

Συννεφιασμένος φαίνεται πως θα είναι ο καιρός την 25η Μαρτίου, με τις παρελάσεις, σε ορισμένες περιοχές της χώρα να γίνονται υπό βροχή.

Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στο Ιόνιο και στα βόρεια ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, με ισχυρές καταιγίδες.Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

The post Ηλιοφάνεια σήμερα – Υπό βροχή η εθνική γιορτή appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα