Η μαφία του Real Estate, οι μοναχοί και η tv-persona!

Η υπόθεση του σύγχρονου Παραδικαστικού, ή της μαφίας του real estate όπως επικράτησε ν' αποκαλείται κι από την οποία φυσικά δεν λείπει ο
"ιερός μανδύας" που...
κάλυψε την αυθεντική βερσιόν, άρχισε πλέον να μπαίνει στη τελική του ευθεία, σχεδόν 20 ημέρες μετά την έναρξη της δικαστικής πλέον διερεύνησης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες καλούνται ο ένας μετά τον άλλο σε έγγραφες εξηγήσεις οι ύποπτοι συμμετοχής (ένα είδος απολογίας) προκειμένου μετά το συμπληρωματικό αυτό κύκλο, ν΄ ασκηθούν όπως αναμένεται, οι διώξεις σε βαθμός κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται
πως για μία από τις παράπλευρες πτυχές της υπόθεσης που σχετίζεται με τις καταγγελίες του βασικού μάρτυρα για σειρά απειλών προς το πρόσωπο του και της οικογένειας του, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 1 έτους και 9 μηνών, ο φερόμενος ως επικεφαλής της μαφίας. Οι απειλές είχαν κλιμακωθεί με αποστολή ενός φακέλου με εσώκλειστη σφαίρα κι ένα σημείωμα με ... ευαγγελικές ρήσεις περί του επερχόμενου θανάτου.

Ο βασικός μάρτυρας αποκάλυψε το ρόλο τριών κτηματομεσιτών που σε συνεργασία ένα μεγάλο κτηματομεσιτικό γραφείο της λεωφόρου Κηφισίας, "ασκούνταν" στον εντοπισμό πανάκριβων ακινήτων τα οποία στη συνέχεια καταλήφθηκαν με διάφορες τεχνικές σε επίζηλου χαρακτήρα περιοχές της Αθήνας.

Οι υπό εξέταση συγκεκριμένοι κτηματομεσίτες, θεωρείται ότι υπέδειξαν στους εγκέφαλους της συμμορίας τη βίλα που ανήκει σε γνωστή εφοπλιστική οικογένεια επί της οδού Βασ. Παύλου 19 στο Ψυχικό και στην οποία σε θεωρητικό επίπεδο λειτουργούσε το δικηγορικό του γραφείο ο γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από τη συμμετοχή του σε εκπομπές της trash-tv, όπως επίσης και ο πρώην αρχιμανδρίτης, που ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα στο πρώτο παραδικαστικό.
Αυτή όμως η … εξ’ εφόδου κατάληψη της μονοκατοικίας ήταν που αποκάλυψε και μεγάλο μέρος της δράσης της σπείρας, δεδομένου ότι υπέπεσαν σ’ ένα κεφαλαιώδες νομικό ολίσθημα. Στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, όπως και της Φιλοθέης, απαγορεύονται οι επαγγελματικές στέγες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πολλές συνομιλίες των υπό παρακολούθηση μελών της σπείρας μέσα από το σύστημα νόμιμων συνακροάσεων της ΕΥΠ, του σούπερ κοριού δηλαδή, ήταν με τους τρεις κτηματομεσίτες και σ’ αυτές ακούγονται να συζητούν ενδεδειγμένους τρόπους σφετερισμού των ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς έχουν ταξινομήσει μέσα κι από αυτούς τους διαλόγους αλλά πρωτίστως από το ξεδίπλωμα των αποκαλύψεων, σε 5 κατηγορίες τις δράσεις του κυκλώματος.
Το πρώτο και για το οποίο παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες αντικειμενικές δυσκολίες στοιχειοθέτησης κατηγοριών, είναι αυτό καθ’ αυτό το παραδικαστικό σκέλος. Η εξασφάλιση δηλαδή ακόμα και σκανδαλωδώς ευνοϊκών αποφάσεων υπέρ κατηγορούμενων, από στημένης σύνθεσης έδρες.

Σ’ αυτή την περίπτωση καταχωρείται η υπόθεση απαλλαγής ατόμου που κατ’ επανάληψη απασχόλησε με ενέργειες και συμπεριφορές τον πολιτικό και το νομικό κόσμο και όπως υποστηρίζεται, δαπανήθηκαν περίπου 650.000 ε
Keywords
Τυχαία Θέματα