«Η καταδίκη της τρομοκρατίας πρέπει να είναι ομόθυμη, καθολική και κατηγορηματική»

Η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια κατά την εποχή της οικονομικής κρίσης αποτέλεσε το θέμα εσπερίδας που συνδιοργάνωσαν σήμερα το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Εγκληματολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, στην Τεχνόπολη.

O Γιάννης Μιχαλάκης προλογίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην έξαρση φαινομένων, όπως «τα κύματα της παράνομης μετανάστευσης, το οργανωμένο έγκλημα, οι ανθρωποκτονίες για ασήμαντη αφορμή, οι ληστείες, οι κλοπές, η μικροπαραβατικότητα» και σχολίασε την περίπτωση της βίλας Αμαλία.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», είπε χαρακτηριστικά: «Όλοι ξέρουμε ότι πανεπιστημιακοί χώροι κατά περίσταση, αλλά και ιστορικά κτίρια σε μόνιμη βάση, χρησιμοποιούνταν από ομάδες περιθωριακών στοιχείων σαν εστίες βίας και ανομίας. Χαρακτηριστική, αλλά όχι μοναδική, η περίπτωση των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών που είχαν καταλάβει εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια τη βίλα Αμαλία. Και, όπως αποδείχθηκε, τη χρησιμοποιούσαν σαν παρασκευαστήριο μολότοφ και ορμητήριο βίας».

«Η καταδίκη της τρομοκρατίας, όπως και κάθε μορφής οργανωμένης βίας, πρέπει να είναι ομόθυμη, καθολική και κατηγορηματική. Χωρίς τους αστερίσκους και χωρίς τις υποσημειώσεις, που κάποιοι εξακολουθούν να προσθέτουν», συμπλήρωσε.

The post «Η καταδίκη της τρομοκρατίας πρέπει να είναι ομόθυμη, καθολική και κατηγορηματική» appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα