Η εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. σηματοδοτεί αισιοδοξία, γράφει το bloomberg

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης «ευλόγησαν» την επόμενη εκταμίευση της έκτακτης βοήθειας προς την Ελλάδα, αναδεικνύοντας την καλή θέληση που τον προηγούμενο μήνα οδήγησε στο ξεμπλοκάρισμα των δανείων για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναφέρεται στο πρώτο θέμα της οικονομικής ιστοσελίδας bloomberg.

Όπως

επισημαίνεται στο δημοσίευμα, στη χθεσινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης άναψαν πράσινο φως για την παροχή 9,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα αυτό το μήνα. Από το σύνολο της δόσης, τα 7,2 δισ. σε ομόλογα προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τα δύο δισ.ευρώ για την κάλυψη ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.

Η χωρίς προβλήματα εκταμίευση των νέων δανείων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, υποδηλώνει ότι η Ευρώπη έχει μεγαλύτερη πολιτική εμπιστοσύνη στην ικανότητα της κυβέρνησης των Αθηνών να προχωρήσει τις περικοπές δαπανών και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, πρωτοβουλίες οι οποίες περιγράφονται στο διεθνές πρόγραμμα βοήθειας.
Αυτό με τη σειρά του έχει βοηθήσει στην ελάττωση της κερδοσκοπίας σχετικά με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η οποία ήταν πολύ διαδεδομένη το 2012.

«Βλέπουμε μεγαλύτερη δέσμευση να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, εφ’ όσον συμμορφώνεται με το πρόγραμμα», είπαν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε χθεσινή τους έκθεση.

The post Η εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. σηματοδοτεί αισιοδοξία, γράφει το bloomberg appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα