Η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας για το πρόγραμμα σίτισης

Για το πρόγραμμα παροχής δωρεάν γεύματος σε μαθητές του δημοτικού που έχει εξαγγείλει του υπουργείο Παιδείας μίλησε στον realfm 97,8 η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αθηνά Λινού.

Το πρόγραμμα δωρεάν σίτισης του υπουργείου Παιδείας απευθύνεται σε 250.000 μαθητές δημοτικού, που αποτελεί περίπου το 40% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού αυτής της βαθμίδας.

Με το πρόγραμμα αυτό, όπως είπε η κα. Λινού, δίνεται η δυνατότητα να παρέχεται ένα ποιοτικό και περιεκτικό γεύμα η σύσταση του οποίου θα προσδιορίζεται από ομάδα καθηγητών πανεπιστημίου. «Δεν μας ενδιαφέρει απλώς να τρώνε, καθώς υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι σε περιόδους κρίσης και σε περιοχές υποβαθμισμένες τα παιδιά μπορεί μεν να τρέφονται και να γίνονται παχύσαρκα αλλά τρέφονται με εντελώς ανθυγιεινές τροφές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα γεύματα θα δίνονται όπως είπε η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας σε καθημερινή βάση, ενώ τα κριτήρια για να υπαχθούν τα παιδιά στο πρόγραμμα θα είναι κοινωνικοοικονομικά ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκεται το σχολείο.

Η κα. Λινού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το πρόγραμμα να επεκταθεί και σε παιδιά του γυμνασίου, εφόσον από τα κονδύλια που ανέρχονται στα 60 εκατ. ευρώ υπερκαλυφθούν οι ανάγκες για το μαθητικό πληθυσμό του δημοτικού λέγοντας ότι «αν με τα χρήματα καλυφθούν τα παιδιά του δημοτικού μπορεί το πρόγραμμα να επεκταθεί και στους μαθητές του γυμνασίου».

Η εφαρμογή του προγράμματος σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας θα είναι σε πλήρη εξέλιξη μέσα στο Φεβρουάριο.

ΑΚΟΥΣΤΕ τις δηλώσεις της Αθηνάς Λινού στον realfm 97,8

The post Η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας για το πρόγραμμα σίτισης appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα