ΓΣΕΕ: Στο 29% κατά μέσο όρο η ανεργία το 2013

Το εφιαλτικό ποσοστό του 29% κατά μέσο όρο το 2013 θα αγγίξει η ανεργία σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ οι οποίες θα παρουσιαστούν αύριο στο 35ο συνέδριο που άρχισε απόψε στην Αλεξανδρούπολη στη σκιά των δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο.

Η ανεργία θα αυξηθεί κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας

τον αριθμό των ανέργων σε 1.450.000 άτομα.

Οι μέσες πραγματικές ακαθάριστες αποδοχές μειώθηκαν σε σχέση με το 2009 κατά 29%, ενώ η συνολική δαπάνη για αποδοχές και εργοδοτικές εισφορές κατά 40,5%.

Οι κατώτατες αποδοχές για άτομα άνω των 25 ετών μειώθηκαν κατά 22%, ενώ για άτομα ηλικίας έως 25 ετών μειώθηκαν κατά 32%.

Οι τιμές των βασικών αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το 2007. Η ζήτηση μειώθηκε κατά 25% και η αγοραστική δύναμη των μέσων αποδοχών μειώθηκε κατά 21,2%. Το επίπεδο της φτώχειας αυξήθηκε από 23% το 2010 στο 30% του πληθυσμού το 2012.γων σε 1.450.000 άτομα.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον κυπριακό λαό και επέκρινε σε υψηλούς τόνους τους δανειστές τονίζοντας « Οι εργαζόμενοι της Κύπρου αντιμετωπίζουν μια νέα αποκρουστική αποικιοκρατία. Τον τρίτο ατίλλα! Τον ατίλλα του οικονομικού ολοκληρωτισμού.Ας το καταλάβουν επιτέλους: Οι λαοί δεν εκβιάζονται. Ας το καταλάβουν επιτέλους: καμία κοινωνία, κανένας λαός δεν μπορεί να αποδεχθεί τη βίαιη επιβολή εξαθλίωσης και εθνικής υποτέλειας. ΣΤΟΧΟΣ η μετατροπή της χώρας μας σε εργοδοτικό παράδεισο. Σε Ειδική Οικονομική Ζώνη όπως κυνικά ζήτησε ο Πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων Κάιτελ που θέλει την Ελλάδα «θυγατρική εταιρία»!

Η επίσημη έναρξη των εργασιών έγινε από την Γενική Γραμματέα της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Sharan Burrow η οποία επεσήμανε ότι το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα επέδειξε δύναμη απέναντι στην αγριότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών που εκφράστηκαν με μια άνευ προηγουμένου αμφισβήτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και της κοινωνικής προστασίας.

Στο 35ο Τακτικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ μετέχουν συνολικά 430 σύνεδροι από 130 δευτεροβάθμιες οργανώσεις και 26 διεθνείς αντιπροσωπείες από 12 χώρες.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο).

The post ΓΣΕΕ: Στο 29% κατά μέσο όρο η ανεργία το 2013 appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα