Γιατί πυροβολεί την Apple ο μεγαλύτερος “σορτάκιας” της Wall Street

Στην Ελλάδα, ο David Einhorn, επικεφαλής του hedge fund Greenlight Capital, είναι γνωστός από τη συμμετοχή του στην επίθεση των κερδοσκόπων της αγοράς στα ελληνικά ομόλογα.

Τώρα, στο στόχαστρο του ανθρώπου που θεωρείται

ένας από τους ισχυρότερους “σορτάκηδες” της αγοράς (αλλά και μανιώδης τζογαδόρος, αφού λαμβάνει μέρος στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του πόκερ), βρίσκεται ένας πραγματικός θρύλος της Wall Street.

Ο Einhorn, που μέσω του fund του διαθέτει μία μειοψηφική συμμετοχή της τάξης του 0,12% στην Apple, μηνύει την εταιρεία, ελπίζοντας να την αναγκάσει να μοιράσει μερικά από τα δισεκατομμύρια δολάρια που κρατά στο… σεντούκι, στους μετόχους της.

Με επιστολή του προς τους μετόχους της Apple, ο διαχειριστής επισημαίνει ότι η αποτίμηση της εταιρείας είναι χαμηλή, παρά τα ταμειακά διαθέσιμα των 137 δισ. δολαρίων που διαθέτει.

“Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί άλλοι μέτοχοι μοιράζονται την ίδια αγανάκτηση με εμάς, σε σχέση με τις πολιτικές διαχείρισης των κεφαλαίων της Apple. Η Apple διαθέτει μετρητά ύψους 145 δολαρίων ανά μετοχή. Ως μέτοχοι, αυτά τα χρήματά σας ανήκουν”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

The post Γιατί πυροβολεί την Apple ο μεγαλύτερος “σορτάκιας” της Wall Street appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα