Εξιχνιάστηκαν δεκάδες κλοπές αυτοκίνητων στη Ρόδο

Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, σωρεία διαρρήξεων και κλοπών αυτοκινήτων στην πόλη της Ρόδου.
Δράστες είναι δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη από κοινού διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη έρευνα και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη το βράδυ στην πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκαν οι δυο διαρρήκτες να επιχειρούν να επιβιβαστούν

σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο κλειστού τύπου, το οποίο είχαν αφαιρέσει τις προηγούμενες μέρες.

Από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο ακινητοποιήθηκε ο 31χρονος και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια και έξι κλειδιά διαφόρων τύπων αυτοκίνητου, εκ των οποίων το ένα ήταν τροχισμένο.

Ο 31χρονος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και εξεταζόμενος παραδέχτηκε την διάπραξη μεγάλου αριθμού διαρρήξεων και κλοπών οχημάτων, από κοινού με τον 22χρονο ομοεθνή του, τα στοιχειά του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Συγκεκριμένα το τελευταίο τετράμηνο στην πόλη της Ρόδου οι δυο δράστες παραβίασαν συνολικά 88 σταθμευμένα αυτοκίνητα, από τα οποία οι αφαιρούσαν αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό τους, όπως τσάντες, πορτοφόλια, χρήματα, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών, προσωπικά έγγραφα, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, Η/Υ, ηχοσυστήματα, εργαλεία, εξοπλισμό κ.α.

Μάλιστα σε τέσσερις περιπτώσεις αφαίρεσαν τα ίδια τα οχήματα και αφού τα χρησιμοποίησαν για μικρό χρονικό διάστημα, τα εγκατέλειψαν σε άλλα σημεία της πόλης.

Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, εκδόθηκαν από το Ανακριτή Ρόδου εντάλματα σύλληψης και αμέσως συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 31χρονος.

Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

The post Εξιχνιάστηκαν δεκάδες κλοπές αυτοκίνητων στη Ρόδο appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα