Ευρώπη για Ιαπωνία: «It’s raining yen! Hallelujah, it’s raining yen!»

Με σκεπτικισμό, αλλά και χιούμορ, υποδέχθηκε η Ευρώπη την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να προχωρήσει σε επιθετικές κινήσεις για την τόνωση της οικονομίας της, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, αποφασίζοντας ουσιαστικά να προχωρήσει σε ενέσεις ρευστότητας ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων μέσα σε δύο χρόνια.

Παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι της δεκαετίας του ’80 “It’s Raining Men”, Ευρωπαίοι αναλυτές σχολιάζουν την απόφαση της Ιαπωνίας να «τυπώσει χρήμα»,

την ίδια ώρα που το Βερολίνο εκφράζει τις έντονες αντιδράσεις του.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το Στρασβούργο, όπου βρέθηκε μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε πως η Ιαπωνία δεν πρέπει να υπολογίζει μόνο σε εργαλεία νομισματικής πολιτικής, αλλά πως πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά του, και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, τονίζοντας πως τέτοιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται έπειτα από συζητήσεις στους κόλπους της G20.

The post Ευρώπη για Ιαπωνία: «It’s raining yen! Hallelujah, it’s raining yen!» appeared first on Enimerwsi.gr - Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα