Ερευνα και για τα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα ζήτησε ο Β. Καπερνάρος

Στην ανάγκη να ερευνηθούν ευθύνες για τα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, τους δύο πρώην υπουργούς Οικονομικών και τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, αναφέρθηκε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.

«Ούτε ο κ. Στουρνάρας ζήτησε μόνος του τη λίστα Λαγκάρντ. Στην πραγματικότητα τη ζήτησε μετά από το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα» είπε ο βουλευτής,

αναφερόμενος στους εν γένει χειρισμούς για το επίμαχο αρχείο, γνωστό ως λίστα Λαγκάρντ. «Τα μηνύματα SMS της Μέρκελ με πολιτική σημασία καταγράφονται και αρχειοθετούνται ως επίσημα έγγραφα» παρατήρησε ο βουλευτής.

Αναφερόμενος στη διαχείριση της λίστας από τους κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. υπογράμμισε: «Κάθε έγγραφο που περιέρχεται στην υπηρεσία με οποιονδήποτε τρόπο πρέπει να καταχωρίζεται στο βιβλίο εισερχομένων και να αναφέρεται και η ημερομηνία εισόδου του. Λέτε κύριοι της συμπολίτευσης αυτό δεν το έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Γιατί; Το έκανε μήπως ο κ. Βενιζέλος; Τι σας εμποδίζει αυτό να το καταλογίσετε στον κ. Βενιζέλο;»

Για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο βουλευτής είπε: «Στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή στις 8.7.2011 είχαν συνάντηση ο κ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ για το θέμα της φοροδιαφυγής. Μετά τη συνάντηση, το στικάκι άλλαξε. Πώς άλλαξε; Να μην το μάθουμε»;

Για τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Καπερνάρος υπογράμμισε ότι η υπόθεση της λίστας αφορά όλους όσους ενεπλάκησαν «εκτός αν ομολογήσει ο ίδιος ότι ήταν τιτουλάριος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Ερευνα και για τα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα ζήτησε ο Β. Καπερνάρος appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα