Επτά νεκροί ο απολογισμός των χθεσινών συγκρούσεων στην Αίγυπτο

Έξι άνθρωποι στο Σουέζ και ένας στην Ισμαϊλίγια έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 450 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις σε 12 περιφέρειες της Αιγύπτου, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα χθες Παρασκευή ανάμεσα σε διαδηλωτές κατά το ισλαμικού καθεστώτος, επ’ ευκαιρία της δεύτερης επετείου της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Υπό

το βάρος των εξελίξεων, έκκληση απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι στους συμπατριώτες του, καλώντας τους να «απορρίψουν τη βία στα λόγια και στις πράξεις τους», ενώ υποσχέθηκε πως οι υπεύθυνοι για τις φονικές συγκρούσεις θα βρεθούν και θα διωχθούν.

Στο μεταξύ, ενυπόστατος παραμένει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης των συγκρούσεων και σήμερα Σάββατο, εν αναμονή της ετυμηγορίας στη δίκη για την τραγωδία στο Πορτ Σάιντ, όταν περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

The post Επτά νεκροί ο απολογισμός των χθεσινών συγκρούσεων στην Αίγυπτο appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα