Επιμένει η Βρετανία για τις περικοπές στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη να συγκρατηθούν οι δαπάνες στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020 σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες

για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. μετά την αποτυχία των συνομιλιών τον περασμένο Νοέμβριο με βάση την πρόταση του Βαν Ρομπάι για ένα σχέδιο δαπανών ύψους 973 δισ. ευρώ.

“Η επίτευξη συμφωνίας θα είναι δύσκολη. Δεν είναι ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί, αλλά αυτό θα γίνει μόνο εάν μειωθούν οι δαπάνες στην πρόταση των 973 δισ. ευρώ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κάμερον όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε στην επικοινωνία που είχε με τον Βαν Ρομπάι ότι η Βρετανία επιθυμεί μείωση ή πάγωμα των δαπανών στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Στην επικοινωνία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο συζήτησε το θέμα του προϋπολογισμού και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν – μαζί με άλλες χώρες που υιοθετούν την ίδια άποψη – σε μια πρόταση που θα υιοθετεί περικοπές στην πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

The post Επιμένει η Βρετανία για τις περικοπές στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα