"Ενότητα για το καλό της χώρας"

Βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούσε και αποτελεί η προσήλωση της στην επίτευξη στόχων, άμεσα συνυφασμένων με το ευρύτερο εθνικό συμφέρον. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι χαρακτηρίστηκε ως η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, λόγω....

του οράματος της για σταθερότητα, εθνική κυριαρχία και ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η αμεσότητα του μηνύματος της παράταξης αγγίζει πάντα τις καρδιές όλων των τάξεων της ελληνικής κοινωνίας. Νοικοκυραίοι και εργάτες, αγρότες και επιστήμονες, καλλιτέχνες, υπάλληλοι και πολλές άλλες κατηγορίες συνθέτουν την εικόνα ενός
λαϊκού και φιλελεύθερου κόμματος, που όμως πλήττεται από μία σοβαρή ενδογενή αδυναμία. Διαθέτοντας στις τάξεις του άτομα ελεύθερα στη σκέψη και δυναμικά στον χαρακτήρα, παρουσιάζει «πάθη» που συχνά πληγώνουν την ενότητα του.

Είναι ιδιώνυμο των Νεοδημοκρατών να διαθέτουν αυτόνομη και ριζοσπαστική σκέψη. Να οραματίζονται και να ελπίζουν το καλύτερο για τον τόπο και την πατρίδα τους. Είναι δύσκολο και απαιτητικό κοινό, που δεν πείθεται απλά με μία υπόσχεση, που δε διστάζει να κρίνει τις κομματικές αποφάσεις αν θεωρεί πως αυτές αντιτίθενται στα εθνικά του ιδεώδη.

Είναι όμως και μία παράταξη που έχει μάθει να ενώνει τις διαφορετικές φωνές, να συγκεντρώνει γύρω από τον πυρήνα της κάθε ελεύθερη φωνή και να συνθέτει απόψεις. Παιδί της παράταξης αυτής είμαι και εγώ. Έχω μάθει να διαφωνώ, να επιχειρηματολογώ αλλά και να συνθέτω, Κυρίως όμως, έχω μάθει πως την ώρα που κρίνεται το μέλλον όλων των Ελλήνων, χρέος μου είναι να δώσω και εγώ όπως χιλιάδες άλλοι τον αγώνα που χρειάζεται.

Η ώρα αυτή είναι τώρα. Τώρα που όλοι πρέπει να αναλογιστούμε πως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Τώρα που η ενότητα και η ομοψυχία κερδίζουν μάχες. Τώρα που διαμορφώνουμε την εθνική μας πρόταση για να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.
Μάνος Λογοθέτης
υποψήφιος Βουλευτής Σάμου
Keywords
Τυχαία Θέματα