Εκστασιασμένοι οι επιστήμονες – βρέθηκε σήμερα το σωματίδιο του Θεού, στο CERN

Ένας από τους ανώτερος φυσικούς του CERN ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα, ότι υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις για την ύπαρξη του άπιαστου μποζόνιου Higgs, ή αλλιώς του σωματιδίου του Θεού.

Παρά το γεγονός ότι το σήμα δεν πληρεί τα αυστηρά επιστημονικά πρότυπα για μια “πλήρη επιστημονική ανακάλυψη”, είναι όμως αρκετό για τους ερευνητές στο “Large Hadron Collider” του CERN
(LHC) να προβλέψουν μια σημαντική ανακάλυψη για το επόμενο έτος.

Δύο ξεχωριστές ομάδες επιστημόνων έχουν.........
τρέξει ανεξάρτητα πειράματα, μυστικά ο ένας από τον άλλο, προκειμένου να βελτιωθεί η ακρίβεια των αποτελεσμάτων με την επικεφαλής της ομάδας του ενός, Fabiola Gianotti, διακηρύσσοντας ότι πιστεύουν ότι βρήκαν σημάδια από το μποζόνιο Higgs σε παρελθόντα χρόνο.

Η Sara Shears, είπε ότι “Έχουμε δημιουργήσει μια σταθερή βάση για τους επόμενους μήνες, με αποτελέσματα που τα περιμένουμε με μεγάλη αγωνία.”
Ο καθηγητής Stefan Soldner-Rembold, ένας φυσικός σωματιδίων από το Πανεπιστήμιο του Manchester, είπε στην MailOnline: Οι «ATLAS και CMS [οι δύο ανιχνευτές που κυνηγούν το σωματίδιο Higgs], έχουν παρουσιάσει ένα σημαντικό ορόσημο στην αναζήτησή τους για το σωματίδιο Higgs, αλλά δεν είναι ακόμη επαρκεί όλα τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής.

“Παρόλα αυτά, είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό, δεδομένου ότι η ποιότητα των αποτελεσμάτων LHC είναι εξαιρετική.”

Το CERN έδειξε επιφυλακτικότητα: «Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι το Καθιερωμένο Μοντέλο μποζόνιο Higgs, αν υπάρχει, είναι πιο πιθανό να έχει μάζα που περιορίζεται στο εύρος 116-130 GeV [μονάδα ενέργειας ίση με δισεκατομμύρια ηλεκτρονιοβόλτ] από το πείραμα ATLAS , και 115 – 127 GeV από το πείραμα του CMS.
Το Μποζόνιο Higgs, αν υπάρχει, είναι πολύ βραχύβιο και μπορεί να διασπαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Η ανακάλυψη στηρίζεται στην παρατήρηση των σωματιδίων που διασπώνται και όχι το ίδιο το σωματίδιο Higgs.

Το αποτέλεσμα των πειραμάτων, είναι ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι το Higgs είναι αρκετά ελαφρύ, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο συναρπαστικές ανακαλύψεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα