"Δεν θα χρεοκοπήσουμε"

"H Eλλάδα δεν θα χρεωκοπήσει" αυτό δήλωσε στο Reuters o πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, λίγο πριν συνεχίσει τις συνομιλίες για το PSI. Ο Παπαδήμος ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα αναμένεται να ολοκληρώσει
τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές εντός των επόμενων ημερών, και τις...
Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για τις παράλληλες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο μνημόνιο, λέγοντας πως αναμένεται σύντομα συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, προκειμένου να αποδεσμευτεί το δάνειο των 130 δισ. ευρώ που θα διατηρήσει τη ρευστότητα στην Ελλάδα.

"Ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την τρόικα έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας το αργότερο." είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ Παπαδήμος σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόδο τόσο στις δημοσιονομικές, όσο και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με τα αποτελέσματα να γίνονται ήδη αισθητά.

"Έχουν επιτευχθεί πολύ περισσότερα από αυτά που πιστεύει η κοινή γνώμη. Υπάρχουν κάποιες παρεκκλίσεις στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ωστόσο, η εσωτερική υποτίμηση λαμβάνει ήδη χώρα. Αναμένουμε την εμφάνιση ήπιας ανάπτυξης το 2013", κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα