Δεν κάνουν… στάση στις κινητοποίησεις

Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία έως και σήμερα, παρά το γεγονός ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την κινητοποίηση της ΕΘΕΛ το Σαββατοκύριακο. Σήμερα απεργούν, επίσης, οι συνάδελφοί τους στον προαστιακό και τα τρένα του

ΟΣΕ.

Εντός της ημέρας, μάλιστα, οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ και ΕΘΕΛ θα συνεδριάσουν, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Την ίδια ώρα, ένα βήμα πριν από την απόφαση για επίταξη των εργαζόμενων στα λεωφορεία φαίνεται ότι είναι η κυβέρνηση. Χθες έστειλε «τελεσίγραφο» στους απεργούς, με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης να διαμηνύουν πως «μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), κάλεσε τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν στην εργασία τους επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της πως «δεν υπάρχουν περιθώρια επανάληψης της ταλαιπωρίας και της ομηρίας που έζησε το επιβατικό κοινό το προηγούμενο διάστημα». Επίσης, δήλωσε «έτοιμη να συζητήσει με τους εκπροσώπους τους για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο».

Στο μεταξύ, χθες απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας στο Μετρό να εκδοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής της επιστράτευσης του προσωπικού.

The post Δεν κάνουν… στάση στις κινητοποίησεις appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα