Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ

Συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις πρόκειται να πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες οι εργαζόμενοι σε αστικές συγκοινωνίες και σιδηρόδρομο αντιδρώντας στην υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Εκτός από την μείωση των αποδοχών η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο

θα προκαλέσει και σημαντικές μισθολογικές ανισότητες, καθώς εργαζόμενοι που προσφέρουν την ίδια εργασία θα αμείβονται διαφορετικά, λόγω διαφορών στα τυπικά προσόντα.

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ), αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας το πρωί της Τετάρτης και 24ωρη απεργία μεθαύριο, Πέμπτη. Έτσι, οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα παραμείνουν αύριο (19/12) ακινητοποιημένοι από τις 5 έως τις 9 το πρωί και την Πέμπτη όλη την ημέρα.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και όσοι μετακινούνται με τον σιδηρόδρομο, καθώς οι σιδηροδρομικοί έχουν ήδη εξαγγείλει δύο προειδοποιητικές 24ωρες απεργίες Τετάρτη και Πέμπτη, εξαιτίας των οποίων θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου για 48 ώρες. Λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών, αύριο δεν θα υπάρχει σύνδεση του Μετρό με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος.

Τέλος, κανονικά, εκτός απροόπτου, αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες θα πραγματοποιήσουν σήμερα νέα συνεδρίαση, προκειμένου να εκτιμήσουν τις εξελίξεις από την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, η οποία δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα εξαίρεσης τεχνικού και εξειδικευμένου προσωπικού του ΟΑΣΑ από το ενιαίο μισθολόγιο μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα