Αθωώθηκαν ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις του ΕΜΠ για το indymedia

Αθωώθηκαν ομόφωνα από το ΣΤ΄Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ( την περίοδο 2006-2010) Κ. Μουντζούρης και οι αντιπρυτάνεις Ι.Πολύζος και Γ. Σπαθής που ήταν κατηγορούμενοι για...
παράβαση καθήκοντος με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου ηθικού οφέλους λόγω της φιλοξενίας της ιστοσελίδας Indymedia Athens σε server του Ιδρύματος.

Την
απαλλαγή τους ζήτησε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας. Στις απολογίες τους όλοι οι κατηγορούμενοι χαρακτήρισαν πολιτική τη σε βάρος τους δίωξη. «Πρώτη φορά κάθομαι σ’ αυτό τον πάγκο για μία πολιτική δίωξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Μουντζούρης.

Αν και καταδίκασαν πολλά απ’ όσα αναρτώνται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, τόνισαν πως δεν ήταν δικό τους καθήκον να την κατεβάσουν.

Ούτε νομικά ούτε τεχνικά, μπορούσαν να το κάνουν, όπως είπαν, προσθέτοντας πως αν κάποιος μπορούσε να επέμβει ήταν η Δ/νση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας ή η Εισαγγελία.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο νυν πρύτανης του ΕΜΠ κ. Σιμόπουλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης ο οποίος επεσήμανε πως οι πρυτανικές αρχές δεν είχαν δυνατότητα ελέγχου της ιστοσελίδας, ενώ σημειώθηκε ότι μόνο όταν ο χώρος της ακαδημαϊκής ελευθερίας επεκτείνεται στα ακραία όρια είναι ελευθερία.
Keywords
Τυχαία Θέματα