Αρον-άρον τα «μαζεύει» ο Ντάισελ-μπουμ

«Η Κύπρος είναι ειδική περίπτωση με εξαιρετικές προκλήσεις, που απαιτούσε λύση ‘bail-in’ (σ.σ. να πληρώσουν οι ίδιες οι τράπεζες), στην οποία συμφωνήσαμε χθες. Τα μακρο-οικονομικά προγράμματα προσαρμογής λαμβάνονται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χώρας και δεν υπάρχουν μοντέλα για όλους». Με αυτή του τη δήλωση μέσω Twitter ο επικεφαλής του Eurogroup, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και «άνθρωπος των Γερμανών»

Γερούν Ντάισελμπλουμ προσπαθεί να «μαζέψει» τη ζημιά που έκανε μετά τη δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters ότι το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Κύπρο με το κούρεμα των καταθέσεων δεν θα είναι το τελευταίο, προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες που θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα.

Οι δηλώσεις του έφεραν μεγάλη αναστάτωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία έκλεισαν με πτώση παρά το θετικό άνοιγμα μετά την συμφωνία στο Eurogroup.

Επίσης, το ευρώ έφτασε σε νέα χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα μετά τις δηλώσεις, το ευρώ έπεσε στα 1,2830 δολάρια, γύρω στις 19.15 ώρα Ελλάδος, μια υποχώρηση ακόμη μεγαλύτερη από το επίπεδο του ευρώ στις 22 Νοεμβρίου. Ωστόσο κατόπιν, γύρω στις 19.40 ώρα Ελλάδος, το ευρώ περιόρισε τις απώλειές του στα 1,2856 δολάρια.

Σήμερα πάντως τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανοίγουν με άνοδο. Με άνοδο κατά 17,55 μονάδες (0,28%) άνοιξε σήμερα ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 6.395,93 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 3.735,36 μονάδες.

Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο κατά 0,23% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 7.889,15 μονάδες.

The post Αρον-άρον τα «μαζεύει» ο Ντάισελ-μπουμ appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα