Απολογισμός μετά τις φονικές πλημμύρες στον Πύργο

Σε απολογισμό των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες προχωρούν στον Πύργο Ηλείας, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές έθεσαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο δήμους. Εντός της ημέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκταση σύσκεψη υπό τον...
υφυπουργό Υγείας για την κατάσταση στο νοσοκομείο της περιοχής, το οποίο αναγκάστηκε να εκκενωθεί, καθώς τέθηκε εκτός λειτουργίας ο ηλεκτρολογικός μηχανισμός όταν πλημμύρισε το υπόγειο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανόν εντός της ημέρας να σταλούν κοντέινερ για την προσωρινή
στέγαση των κατοίκων.
Στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σύμφωνα με το ilialive.gr, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που έχουν προκύψει μετά τη θεομηνία.

Εκείνο που φοβίζει αρκετά τους πάντες είναι η επιδείνωση του καιρού από το βράδυ, που αποτελεί "θηλιά στο λαιμό" για τις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές.
Να σημειωθεί πως σήμερα θα παραμείνουν κλειστά όλα τα νηπιαγωγεία στον Πύργο, τα δημοτικά σχολεία, καθώς και το 1ο Λύκειο.
Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή, καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού. Υπενθυμίζεται ότι μία 80χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.
Keywords
Τυχαία Θέματα