Άλλος… αέρας στην Εθνική

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που συγκεντρώθηκαν οι διεθνείς στην Εθνική ομάδα. Σχεδόν, τρεις μήνες πίσω. Από το φιλικό του Νοεμβρίου με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο. Οι διαφοροποιήσεις δεν λείπουν εν όψει της φιλικής αναμέτρησης με την Ελβετία.

Επέστρεψαν στη «γαλανόλευκη» οι δύο αρχηγοί, Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Κατσουράνης. Ο ρέκορντμαν συμμετοχών της Εθνικής έρχεται με… φόρα από την Πρέμιερ Λιγκ εξαιτίας

των πολύ καλών εμφανίσεων που πραγματοποιεί με τη Φούλαμ. Ο «Κατσούρ» συνεχίζει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, πήρε παιχνίδια στα πόδια του και βρίσκεται στο αγωνιστικό επίπεδο που θέλει ο Φερνάντο Σάντος. Κλήθηκε για πρώτη φορά μετά το Euro 2012 ο Μιχάλης Σηφάκης, που έπαιξε στα τελευταία δύο ματς της Σαρλερουά, έχοντας καλή απόδοση.

Τα κακά μαντάτα σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό είναι ότι θα απουσιάσουν οι τραυματίες, Γιώργος Σαμαράς και Κυριάκος Παπαδόπουλος, γεγονός που δεν επιτρέπει στον Πορτογάλο τεχνικό να κάνει μία ολοκληρωμένη πρόβα τζενεράλε την Τετάρτη. Και βέβαια να συνυπολογιστεί η απώλεια του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Το ιδανικό θα είναι στον κρίσιμο αγώνα κόντρα στη Βοσνία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να παρουσιαστεί κομπλέ.

Το πρώτο 24ωρο της Εθνικής εκτός από την προπόνηση διάρκειας πενήντα λεπτών, δεν περιελάμβανε θεωρία και ανάλυση του αντιπάλου. Ήταν μία μέρα περισσότερο για να καθαρίσει το μυαλό και να χαλαρώσουν οι παίκτες από την πίεση των παιχνιδιών.

Στον ελεύθερο χρόνο έγινε κουβέντα μεταξύ των διεθνών σχετικά με την απόφαση ορισμένων ποδοσφαιριστών να πάρουν μεταγραφή σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ρωτούσαν τον Βασίλη Τοροσίδη για το τι συνάντησε στη Ρόμα, τον Λουκά Βύντρα πώς προέκυψε η πρόταση της Λεβάντε και τον Νίκο Σπυρόπουλο για τις πρώτες εντυπώσεις του στην Κιέβο. Τα μέλη της «γαλανόλευκης» έβλεπαν και τους τρεις παίκτες στο ξενοδοχείο, χαρούμενους και ανανεωμένους. Πλέον, ο αριθμός των «λεγεωνάριων» έχει αυξηθεί, καθώς απ’ αυτή την αποστολή οι έντεκα αγωνίζονται στο εξωτερικό και οι υπόλοιποι δέκα στη Super League.

Το κλίμα είναι εξαιρετικό, οι διεθνείς περίμεναν πως και πως να συγκεντρωθούν ξανά στην Εθνική, την οποία όπου σταθούν και όπου βρεθούν την χαρακτηρίζουν ως το μοναδικό υγιές κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τρίτης έχει προγραμματιστεί στο ξενοδοχείο της Εθνικής η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή.

Την Τρίτη θα πέσει το βάρος στα αγωνιστικά με τον Φερνάντο Σάντος να αναλύει στους ποδοσφαιριστές του μέσω βίντεο την Ελβετία, μία ομάδα που στηρίζεται στη νέα φουρνιά ταλαντούχων παικτών. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Ελβετοί τηρούν κατά γράμμα το πλάνο που έχουν εκπονήσει στελέχη της ομοσπονδίας τους για την ανάπτυξη όλων των Εθνικών ομάδων, ενώ και οι σύλλογοι στο ελβετικό πρωτάθλημα ακολουθούν πιστά τη συγκεκριμένη φιλοσοφία. Κάτι ανάλογο γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί και στην Εθνική Ελλάδος με βάση το σχέδιο του Φερνάντο Σάντος.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής θα επιλέξει να παρατάξει τη «γαλανόλευκη» με σχηματισμό 4-4-2. Σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι: Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδης δεξιά στην άμυνα, Σπυρόπουλος αριστερά και Παπασταθόπουλος, ο ένας από τους δύο στόπερ. Οι επιλογές στη μεσαία γραμμή είναι πολλές, όποτε καλό είναι να περιμένουμε την τελευταία προπόνηση προκειμένου να βγάλουμε συμπεράσματα. Στην επίθεση φαβορί είναι ο Σαλπιγγίδης με τον Μήτρογλου.

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Άλλος… αέρας στην Εθνική appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα