Αλλαγές στη διαθεσιμότητα για το Δημόσιο

Ανατροπές στο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας θα πραγματοποιηθούν εντός του Μαρτίου προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία τς διαθεσιμότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς μέσα στο 2013.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει λάβει προτάσεις από ειδική ομάδα στελεχών του Δημοσίου που συστήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνογνωσία στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης, με προτεραιότητα την αναδιάρθρωση

των διοικητικών υπηρεσιών και τη συναφή αξιολόγηση του προσωπικού της διοίκησης.

Σύμφωνα με το εισηγητικό, οι Ελληνες εμπειρογνώμονες προτείνουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τη ριζική αναδιάρθρωση του πλαισίου της κινητικότητας και συγκεκριμένα εισηγούνται τον διαχωρισμό της κινητικότητας από τη διαθεσιμότητα. Η κινητικότητα να ισχύσει για όλο το προσωπικό, με μετακινήσεις οικειοθελείς ή υποχρεωτικές ανά πενταετία. Για τη διαθεσιμότητα εισηγούνται να αλλάξει ο τρόπος της μοριοδότησης και να στοχεύσει το μέτρο στην ομάδα των 54.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου, εκ των οποίων οι 35.000 είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας ή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και ένας μεγάλος αριθμός έχει διοριστεί εκτός ΑΣΕΠ.

Το σκεπτικό της πρότασης αναφέρει ότι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, το οποίο σε μεγάλο βαθμό οδηγεί σε λύση της υπαλληλικής σχέσης, δεν θα πρέπει να τίθενται οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες, κυρίως με διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ. Ξεκινώντας αντίστροφα, η εισήγηση προτείνει την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα των κατηγοριών που αφορούν:

• Τους υπάλληλους που διορίστηκαν με αξιοκρατικές διαδικασίες, με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας.

• Τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, που ξεπερνούν τα 2.000 στελέχη, καθώς το κράτος έχει δαπανήσει περισσότερα από 35.000 ευρώ κατ’ άτομο για την εκπαίδευσή τους και έχει επενδύσει στην τεχνογνωσία τους.

• Το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό που έχει προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ για ειδικές θέσεις στο Δημόσιο, καθώς τα 500 στελέχη της κατηγορίας κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

The post Αλλαγές στη διαθεσιμότητα για το Δημόσιο appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα