Ακόμα μια ήττα για την ΑΕΚ


Την 3η της ήττα σε τέσσερις αγωνιστικές γνώρισε στην Κρήτη η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε με 2-1 στο «Γεντί Κουλέ» από τον ανώτερο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί μπορεί να σκόραραν με δυο πέναλτι, όμως δικαιούνταν πέρα για πέρα τη νίκη κόντρα σε μία «Ενωση» με τεράστια προβλήματα τόσο στην...
άμυνα όσο και στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της. Πλέον, η «Ενωση» είναι ξεκάθαρο πως εκτός από έναν οικονομικό
έχει και να αντιμετωπίσει και έναν αγωνιστικό Γολγοθά.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε το ματς η ΑΕΚ. Ο Βλάχος παρέταξε ξεκίνησε με τους Κοντοέ και Αρκούδα στο αριστερό και δεξί άκρο της άμυνας, τους Γιάγκο - Κουτρουμπή στα στόπερ, Κορδέρο - Ρίκκα στα αμυντικά χαφ, τον Κατίδη αριστερά στην επίθεση, τον Φούντα στα δεξιά, τον Γροντή σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Φουρτάδο.

Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης της Κρήτης και αυτή ήταν ο ΟΦΗ. Οι οικοδεσπότες ήταν ανώτεροι από την ΑΕΚ. Είχαν την κατοχή, έλεγχαν το ρυθμό, ενώ πλην του γκολ-πέναλτι με τον Σίσιτς στο 17', θα μπορούσαν να σκοράρουν άλλη μία φορά στη διπλή ευκαιρία του 29' με τους Κουτσιανικούλη και Μπανούση.

Από την άλλη, η «Ενωση» ήταν μία ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Είχε τεράστια προβλήματα στα μετόπισθεν ειδικά από την πλευρά του Σίσιτς, όπου ο Βλάχος αναγκάστηκε να μετατοπίσει τον Κοντοέ, ενώ είχε αρχικά είχε βάλει τον Αρκούδα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν ταυτόχρονα να αλλάξουν μπαλιές σε μία προσπάθεια να φθάσουν στην εστία του ΟΦΗ. Επί της ουσίας η ΑΕΚ απείλησε στο 39' με μία κεφαλιά του Κατίδη, της οποίας την πορεία, βέβαια, έλεγχε ο Γουναρίδης.

Το 1-0 παρέμενε, όμως δεν ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου για τον απλούστατο λόγο πως στο 41' ο Σίσιτς κέρδισε πέναλτι από τον Αρκούδα στο οποίο ευστόχησε ο Ιωαννίδης. Και κάπου εκεί άπαντες πίστεψαν πως το ματς τελείωσε, όμως η ΑΕΚ απάντησε άμεσα με ωραίο τακουνάκι του Φουρτάδο. Στο 43', λοιπόν, η «Ενωση» ξαναμπήκε στο ματς με το γκολ του πρώην επιθετικού της Παναχαϊκής και παρέμεινε στο κόλπο της κατάκτησης βαθμολογικού οφέλους στο «Γεντί Κουλέ».

Μεγάλες ευκαιρίες ο Σίσιτς

Στην επανάληψη ο Βλάχος ρίσκαρε με την είσοδο των Κατσικοκέρη, Γκερέιρο αντί των Κορδέρο και Φούντα, όμως ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έχανε τις ευκαιρίες. Στο 60', αλλά και στο 74' οι Κρητικοί έφθασαν μία ανάσα από το 3ο γκολ με τον πορτιέρο της ΑΕΚ, Γιάννη Αραμπατζή να εξελίσσεται σε φύλακα-άγγελο της «κιτρινόμαυρης» εστίας. Και στις δυο περιπτώσεις ο τερματοφύλακας της «Ενωσης» ήταν εκεί που έπρεπε για να κερδίσει τον Σίσιτς και να διατηρήσει την ΑΕΚ μέσα στο παιχνίδι, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι επιθετικά απειλούσαν ελάχιστα και περισσότερο με τον Φουρτάδο.

Ετσι ο χρόνος περνούσε, το 2-1 παρέμενε με την ΑΕΚ να βρίσκεται ενώπιον του φάσματος της 3ης ήττας στο πρωτάθλημα με την «Ενωση» να αγγίζει στο 81' την ισοφάριση με τον Γουναρίδη, όμως, να είναι στο σημείο που έπρεπε στην κεφαλιά του συμπαίκτη του, Παπάζογλου και να αποσοβεί το αυτογκόλ.
Keywords
Τυχαία Θέματα