Αγωγή Χ.Α κατά ΝΔ για τα περί χρήσης της ελληνικής σημαίας ως σκουπόξυλο

Νέα κόντρα Χρυσής Αυγής με την ΝΔ, μετά την αγωγή που έλαβε απόφαση να ασκήσει η ακροδεξιά παράταξη κατά του βουλευτή...
της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη, με την αιτιολογία της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Η Χρυσή Αυγή
επικαλείται τη δήλωση που είχε κάνει ο Δημήτρης Κυριαζίδης στον "ΒΗΜΑ 99,5" περί "εγκληματικής σπείρα", ενώ ζητά την ανασκευή της δήλωσής του.

Η ακροδεξιά παράταξη σε επίσημη ανακοίνωσή της ζητά μάλιστα 300.000 ευρώ από τον βουλευτή της ΝΔ.

Επιπλέον, ζητά η ανακοίνωση - ανασκευή να μεταδοθεί ως πρώτη είδηση από τον ΒΗΜΑ 99,5 και επί 7ήμερο από την εκπομπή του σταθμού "Πρωινές Διαδρομές".

Η δήλωση του Δ. Κυριαζίδη στον ΒΗΜΑ 99,5 (21/9) έγινε μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο που είχε σημειωθεί την προηγουμένη στη Βουλή μεταξύ του ίδιου και χρυσαυγιτών βουλευτών σχετικά με τη σημαία και τη χρήση της.

"Όλοι καταγγέλλουμε τους κουκουλοφόρους, αλλά εδώ έχουμε μία διαφανή κουκούλα πιο επικίνδυνη που πρέπει να ξεσκεπάσουμε", δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

"Καταλαβαίνω την οργή που υπάρχει. Το πολιτικό σύστημα ανέθρεψε τέτοιες αντιλήψεις" είπε, τονίζοντας ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα γευτούν το "χάλι αυτών των ανθρώπων".

Την προηγουμένη, κατά τη διαδικασία κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Κυριαζίδης κατηγόρησε την ακροδεξιά παράταξη ότι χρησιμοποιούν "τα ιερά σύμβολα, όπως η ελληνική σημαία, σαν σκουπόξυλα προκειμένου να προβούν σε βίαιες πράξεις".

Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Ραφήνα, όπου φαίνονται, όπως είπε, στελέχη της Χρυσής Αυγής να χτυπούν τους πάγκους των μικροπωλητών χρησιμοποιώντας την ελληνική σημαία.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας αντέδρασαν οργισμένα και άρχισαν να φωνάζουν, εκτοξεύοντας κατηγορίες, όπως "είστε μασόνοι" και "κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορεί ότι δεν τιμούμε τα ιερά σύμβολα".
Keywords
Τυχαία Θέματα