To «χτύπημα» άναψε φωτιές

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμένει στην αρχική του άποψη και συνεχίζει να αφήνει αιχμές εναντίον των δικαστικών λειτουργών υποστηρίζοντας πως ορισμένοι «εθελοτυφλούν» απέναντι σε όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας. Ο Νίκος Δένδιας ουσιαστικά αναφέρεται στις τελευταίες περιπτώσεις που αφορούν τις αποφυλακίσεις του 29χρονου, για τον οποίο είχε βρεθεί DNA στα όπλα που είχαν θαφτεί στην πολυτεχνιούπολη αλλά και του Ν. Μαζιώτη.

«Και οι κρίνοντες κρίνονται. Το σίγουρο είναι ότι εξαιτίας παραλείψεων

μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, σήμερα διαφεύγουν των συνεπειών του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες, αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις. Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς δεν έχουν προκαλέσει την ανησυχία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξ όσων γνωρίζουμε» σημείωναν χαρακτηριστικά συνεργάτες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.



Θα μεταφέρουν την δυσφορία τους στον Πρωθυπουργό

Οι ενώσεις εισαγγελέων αλλά και δικαστικών «σήκωσαν το γάντι» και επιτέθηκαν τόσο στον Νίκο Δένδια όσο και σε άλλα κυβερνητικά στελέχη τα οποία στήριξαν τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Δηλώσεις αυτού του περιεχομένου, προερχόμενες από μέλος της Κυβέρνησης που έχει, μάλιστα, διατελέσει Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν συνάδουν με τον αυτονόητο -προεχόντως για εκπρόσωπο μιας από τις λειτουργίες της Πολιτείας- απόλυτο σεβασμό της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία αυτής και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των εισαγγελέων.

Οι δικαστικοί λειτουργοί αναμένεται να μεταφέρουν την έντονη δυσφορία τους για την παρέμβαση του Ν. Δένδια και στον Πρωθυπουργό με τον οποίο θα συναντηθούν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Οι πολιτικοί γενικότερα και ειδικότερα εάν αυτοί αποτελούν και μέλη της Κυβέρνησης οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι όταν αναφέρονται στους χειρισμούς ή στις αποφάσεις των Δικαστικών Λειτουργών. Δηλώσεις, που αποδοκιμάζουν ή επικροτούν τις δικαστικές αποφάσεις, ανάλογα με το εάν αυτές είναι ή όχι κατά περίπτωση αρεστές, επιβάλλεται να αποφεύγονται».

The post To «χτύπημα» άναψε φωτιές appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα