O ιδρυτής του facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ έδωσε μισό δισ. δολάρια σε φιλανθρωπίες

Το αστρονομικό ποσό των 498,8 εκατομμυρίων δολαρίων προσέφερε ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ για φιλανθρωπικούς σκοπούς εντός του 2012 σκαρφαλώνοντας έτσι στη δεύτερη θέση με τους πιο «φιλάνθρωπους» Αμερικανούς μετά τον μεγιστάνα Γουώρεν Μπάφερ.

Ο ιδρυτής του Facebook μαζί με τη σύζυγό του χρηματοδότησαν κυρίως το Ιδρυμα της Κοινότητας Σίλικον Βάλεϊ ( Silicon Valley Community

Foundation ) που δραστηριοποιείται σε μια σειρά από φιλανθρωπικές δράσεις, όπως παροχή τροφίμων σε άπορους και αστέγους, δωρεάν μαθήματα αγγλικών σε μετανάστες, αλλά και ενίσχυση πυροπαθών και άλλων πληγέντων.

Με ανάρτησή στο δικό του λογαριασμό στο Facebook ο Ζούκερμπεργκ σημείωσε ότι προτίθεται, πλέον, να ασχοληθεί περισσότερο με τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας.

Την πεντάδα με τους πιο φιλάνθρωπους Αμερικανούς συμπληρώνουν ο μεγαλοεπενδυτής Τζον Αρνολτν, ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν και ο συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν.

Σημειωτέον ότι ο Ζούκερμπεργκ έχει προσωπική περιουσία περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι μόλις 27 ετών.

The post O ιδρυτής του facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ έδωσε μισό δισ. δολάρια σε φιλανθρωπίες appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα